Monday, November 30, 2015

Fast and tasty apple pie




Ingredients
  • 50 gr. vegetable margarine, melted
  • 2 eggs (beaten)
  • 1 cup sugar or brown sugar
  • 1 sachet baking powder
  • 1,5 cups self-raising flour (better wholemeal)
  • 1/2 cup low fat milk or cream
  • 2 coarsely chopped apples
  • 1/2 cup sugar or brown sugar and cinnamon (to cover the apples before entering the mix)
  • 1 cup of jam (any jam you prefer, if possible without sugar) 

Preheat oven to 150 degrees.

Mix eggs and sugar together and then add margarine. Stir till the ingrendients are combined.

In a bowl, mix together the self-raising flour, the baking powder and low-fat milk or cream. 

Add this mixture to the previous one. Put the mixture into a lubricated tart form. Then, stir 

the coarsely chopped apples with 1/2 cup brown sugar and cinnamon and pour by pressing them in the mixture.




Bake for  30-35 minutes.
Remove the pie and sprinkle with jam.
It is a dessert that can double up as a breakfast too!!!!
As an afternoon delicay it can be served with ice cream!!!




Eύκολη και νόστιμη μηλόπιτα

Συστατικά
  • 50 γρ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
  • 2 αυγά (χτυπημένα)
  • 1 φλ. τσαγ.ζάχαρη λευκή ή  καστανή 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 φλ. τσαγ.  φαρίνα (ολικής αλέσεως)
  • 1/2 φλ. τσαγ.  γάλα με χαμηλά λιπαρά ή κρέμα γάλακτος
  • 2 χοντροκομμένα μήλα
  • 1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη λευκή ή καστανή  και κανέλα (για να καλύψεις τα μήλα πριν τα βάλεις στο μίγμα)
  • 1 φλ. τσαγ.  μαρμελάδα (οποιαδήποτε μαρμελάδα προτιμάς - κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη)

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Χτυπάς τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί και στη συνέχεια προσθέτεις τη μαργαρίνη χτυπώντας πολύ καλά. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις μαζί τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα χαμηλών λιπαρών. 
Προσθέτεις αυτό το μίγμα στο προηγούμενο. Βάζεις το μείγμα σε πυρέξ αφού το αλείψεις με φυτική μαργαρίνη. 

Στη συνέχεια, ανακατεύεις τα χοντροκομμένα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα τοποθετείς πιέζοντας μέσα στο μίγμα.




Ψήνεις για 30-35 λεπτά.
Βγάζεις τη μηλόπιτα από το φούρνο και τη σκεπάζεις με τη μαρμελάδα.
Τρώγεται σαν επιδόρπιο με παγωτό (!!!!) αλλά και σαν πρωινό !!!!














No comments:

Post a Comment