Ingredients
- 1 onion, finely chopped
- 1 zucchini, in cubes
- 1 tomato, in cubes
- 1 red pepper from Florina, in cubes
- 2 garlic cloves
- Oregano, mint, pepper, salt to taste
- 2 “raki” shots (kretan spirit)
- 2 tbs olive oil
- 500 gr. boiled pasta
- About 40 limpets (having removed the muscle off the shell with a knife)
Put the onion in some water in a pot and simmer. After 5΄, add the rest of the vegetables.
Then, add the limpets and stir.
Keep going by adding the oregano, mint, pepper and “raki”. Then let it simmer for about 10-15΄. Add some more water if needed. It is better to use a lid as to keep it moist.
Finally, pour the boiled pasta by adding just a bit of salt and the olive oil. Stir for about 5΄more and it is ready!!!!
Enjoy!!!!
Ζυμαρικά με πεταλίδες
Λοιπόν το σημερινό φαγητό μου άρεσε για 2 λόγους. Πρώτον γιατί η κόρη μου και ο άνδρας μου μάζεψαν τις πεταλίδες από τα βράχια της Μιλάτου (στην Κρήτη είμαστε δεν το ξεχνάμε), και ο δεύτερος λόγος γιατί μπήκε ο άνδρας μου στην κουζίνα και τις μαγείρεψε. Τελικά, οι άνδρες αν θέλουν τό΄χουν με την κουζίνα!!! Βγήκε ένα νοστιμότατο πιάτο. Άντε και του χρόνου!!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κολoκύθι, σε κύβους
- 1 ντομάτα, σε κύβους
- 1 πιπεριά κοκκινη φλωρίνης, σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι
- 2 σφηνάκια ρακί
- 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά
- 40 πεταλίδες (καθαρισμένες με μαχαίρι από το κέλυφος)
Βάζεις το κρεμμύδι σε λίγο νερό να σιγοβράσει. Μετά από περίπου 5΄προσθέτεις και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ρίχνεις τις πεταλίδες και ανακατεύεις.
Προσθέτεις τη ρίγανη, το δυόσμο, το πιπέρι και τη ρακή και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10-15΄. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό. Καλύτερα θα είναι το σκεύος να διαθέτει καπάκι για να συγκρατεί την υγρασία.
Τέλος ρίχνεις τα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις για 5΄και είναι έτοιμο!!!
Καλή όρεξη!!!!
No comments:
Post a Comment