When I was young, I didn't even taste fish but falling in love is so intense feeling that can make you convert from fish hater into fish lover. When Ι met my husband, he was a spear- fishing enthusiast. I progressively ate more and more fish. So, that became a healthy “addiction”. I΄ ve also learnt how to clean and how to cook fish and now I am so happy to enjoy a fish meal.
You fish haters, rethink, are you missing out one of the most healthy foods?
🍴1.5 kg of fish, mylokopi (cleaned, salted)
🍴4 large potatoes (peeled, washed, and cut into cut into thin slices)
🍴½ cup olive oil
🍴Salt, pepper, oregano
🍴Lemon juice, mustard
Place the potatoes in a pan and add salt, pepper, oregano, half the olive oil, mustard and water until it is half covered. Toss thoroughly. Bake in preheated oven at 200o for about half an hour.
Remove the pan from the oven. Then add the fish on top, pour over the rest of olive oil (plus more water if needed)and cook again for about 40 minutes more until fish is cooked.
👉 Fish offers high biological value protein and "good" fats.
Ψάρι με πατάτες στο φούρνο
Η σχέση μου με το ψάρι δεν ήταν πάντα η καλύτερη αλλά όταν ερωτεύεσαι αλλάζεις συνήθειες χα χα! Όχι μόνο το δοκίμασα αλλά κατέληξα και λάτρης του ψαριού με άνδρα ψαροντουφεκά!! Έμαθα να το καθαρίζω να το ψήνω αλλά και να το τρώω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση!!!!
Για όσους δεν το περιλαμβάνουν στη διατροφή τους θα έλεγα να το ξανασκεφτείτε γιατί παραμερίζετε μία πολύ θρεπτική τροφή.
🍴1,5 κιλό ψάρι, μυλοκόπι (καθαρισμένο, αλατισμένο)
🍴4 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες)
🍴½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
🍴Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
🍴Χυμό λεμονιού, μουστάρδα
Βάζεις τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτεις αλατοπίπερο, ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο, μουστάρδα και νερό τόσο όσο να τις μισοσκεπάζει. Ανακατεύεις καλά . Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου μισή ώρα.
Ξεφουρνίζεις τις πατάτες και βάζεις από πάνω το ψάρι περιχύνεις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη) και ξαναψήνεις για περίπου 40 λεπτά ακόμη μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
👉 Τα ψάρια προσφέρουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτείνη και «καλά» λιπαρά.
No comments:
Post a Comment