Sunday, September 16, 2018

Egg muffins



I love sunday mornings, when there is no rush and no worries. So, it is time to whip up an amazing breakfast using a delicious recipe. Egg muffins are one of those simple and fast protein packed breakfast suggestions and a very fun and visually pleasing way of presenting an ordinary omelet.

These easy, mini baked omelets can be changed up in such a different ways by choosing up veggies or cheese of your own eating preferences. 

Ingredients 
  • 4 eggs 
  • milk 2%, 2 tbs 
  • red and green pepper, diced (chop up your favorite combo of veggies) 
  • 4 sliced cooked turkey filets, diced 
  • Grated cheese, I chose grated kefalotyri (traditional salty yellow cheese) 
  • Salt, pepper (or any other seasonings you like) 
  • Olive oil 
Grease a 6 cup muffin tin with olive oil. 

Into a bowl, whisk eggs with milk, salt and pepper and stir to combine. 

Divide the vegetables in the muffin cups. 

Divide the cheese, placing it on top of the vegetables and turkey. 

Then, pour the egg mixture over the vegetables and cheese. 

Bake in preheated oven for 20-25 minutes. 

Enjoy!!! 




Λατρεύω τα κυριακάτικα πρωινά κι αυτό γιατί συνήθως βρισκόμαστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι χωρίς να βιαζόμαστε να προλάβουμε το κουδούνι του σχολείου ή την κίνηση στους δρόμους. Όπως σήμερα που ακούω το γιο μου να με ρωτάει «τι γκουρμεδιές ετοιμάζεις πάλι;».  Ε, κάπως έτσι ξεκίνησε και η σημερινή μέρα με την ιδέα να δούμε την ομελέτα με άλλο μάτι.

Είμαι σίγουρη πως αυτές οι ατομικές ομελέτες θα σου αρέσουν πολύ. Και αυτό γιατί θα δοκιμάσεις τα αβγά σε συνδυασμό με λαχανικά που εσύ θέλεις, αφου τίποτα δεν σε πιέζει να μείνεις πιστός/η στα υλικά της συνταγής, αλλά και να δεις την ομελέτα λίγο πιο ευχάριστη οπτικά, ξεφεύγοντας από την κλασσική της μορφή. 

Εγώ χρησιμοποίησα 
  • 4 αυγά 
  • 2 κουτ. σουπ. γάλα 2% 
  • κόκκινη και πράσινη πιπεριά, σε κύβους 
  • 4 φέτες βραστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη 
  • Τριμμένο τυρί (στο ψυγείο είχα κεφαλοτύρι)
  • Αλάτι, πιπέρι (ή οποιαδήποτε άλλα καρυκεύματα σου αρέσουν) 
  • Ελαιόλαδο 
Λαδώνεις τις 6 θήκες για τα μαφιν. 

Ανακατεύεις τα αυγά με γάλα και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. 

Μοιράζεις τα λαχανικά και τη βραστή γαλοπούλα στις θήκες. 

Βάζεις το τυρί πάνω από τα λαχανικά και τη βραστή γαλοπούλα. 

Στη συνέχεια, ρίχνεις το μίγμα των αυγών πάνω από τη γέμιση της κάθε θήκης. 

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25΄. 

Καλή όρεξη!!


No comments:

Post a Comment