Sunday, December 18, 2016

Meat soup with beef and trachana (traditional pasta related to hellenic rural life)- Κρεατόσουπα με μοσχάρι και τραχανά




 Meat soup with beef and trachana (traditional pasta related to hellenic rural life)

  • 1 kg beef (suitable for soup) into portions
  • 1 leek, chopped
  • 1 onion, finely chopped
  • 2 carrots cut into rings
  • 1 tsp grated ginger
  • 2 stalks celery, chopped
  • 1.5 liters of hot water
  • 1 cup trachana
  • 3 tbs olive oil
  • Salt Pepper
trachanas
Pour into casserole beef with water so that it covers the meat. Bring to boil and skim. Throw the water and keep the meat aside.
In saucepan, saute the meat with the onion, leeks and carrots in olive oil and then add the hot water. Let it boil (I boil the meat in the kettle for about 20-30΄) until soft. Once softened add the celery, ginger and trachana, salt and pepper and cook for about 10΄more.

Enjoy your meal!!



ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι για βραστό σε μερίδες
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα
  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 φλ. τσαγ. τραχανά
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι

Βάζεις σε κατσαρόλα το μοσχάρι με νερό τόσο που να το σκεπάζει. Αφήνεις  να πάρει βράση και ξαφρίζεις. Πετάς το νερό και κρατάς το κρέας στην άκρη.
Σε κατσαρόλα σωτάρεις  το κρέας μαζί με το κρεμμύδι, το πράσσο και τα καρότα στο ελαιόλαδο και προσθέτεις  το ζεστό νερό. Αφήνεις  να βράσει (εγώ το βράζω στη χύτρα για περίπου 20-30΄) μέχρι να γίνει μαλακό. Αφού μαλακώσει προσθέτεις το σέλερυ, το τζίντζερ και τον τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι και βράζεις για περίπου 10΄ακόμη.

Καλή όρεξη!! 

No comments:

Post a Comment