Wednesday, December 28, 2016

Pumpkin Soup - Κολοκυθόσουπα


It has antioxidant properties; it is rich in vitamins, minerals and fiber. It has no saturated fat and it is low in calories. Well, what else do you want to incorporate pumpkin in your diet?

• 500 g. pumpkin, cut into cubes
• 1 onion chopped
• 1 carrot, diced
• 1 leek, chopped
• 1 medium potato, cubed
• 2 cups milk 2%
• 3 tbs olive oil
• 1 tbs fresh ginger, grated
• 1 tsp nutmeg
• 1 tsp, turmeric
• Salt, Pepper
• 600 ml hot water

In a deep pan saute the onion and the leek with the olive oil. Then, add the carrot, potato, pumpkin, nutmeg, turmeric, salt, pepper and mix. Add the milk and fill with hot water. Lower the heat and cook until pumpkin, potato and carrot soften. By the end of cooking add the ginger.

When ready, remove the pan and mash in a food processor or with a hand blender all vegetables. Pour the mixture back in the saucepan as to boil a little bit more. If it is too thick add a little more hot water.

Enjoy it!!


Έχει αντιοξειδωτική δράση, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Δεν έχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά και έχει λίγες θερμίδες. Ε, τι άλλο θέλεις για να εντάξεις την κολοκύθα στη διατροφή σου;

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγ. γάλα 2%
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • 1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλ. κουρκουμά 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 600 ml ζεστό νερό
Σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Στη συνέχεια προσθέτεις το καρότο, την πατάτα, την κολοκύθα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι. και ανακατεύεις. Προσθέτεις το γάλα και συμπληρώνεις με το ζεστό νερό. Χαμηλώνεις τη φωτιά και βράζεις μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, η πατάτα και το καρότο και προς το τέλος προσθέτεις την πιπερόριζα.

Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρεις και τα πολτοποιείς στο μούλτι ή με μπλεντερ χειρός. Βάζεις το μίγμα στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση ακόμη. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτεις λίγο ζεστό νερό ακόμη.

Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment