Sunday, October 30, 2016

Avgofetes or French toast, a Sunday breakfast - Αβγοφέτες, ένα κυριακάτικο πρωινό


  • 4 eggs
  • 1 cup low fat milk
  • 8-10 slices of bread

In a bowl, beat the eggs well and then add the milk. Dive each slice in the liquid mixture. On a baking tray put a non-stick paper and then place each slice. Bake in preheated oven at 220 ° C for about 10-12΄.

You can add cinnamon, nuts, fruits (fresh or dried), honey or maple syrup, sesame paste (tahini) or even cheese. Let  your imagination create an enjoyable Sunday breakfast or a daily snack!

Αβγοφέτες
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τσαγ. γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 8-10 φέτες ψωμί

 Σε ένα μπολ χτυπάς τα αβγά πολύ καλά και μετά προσθέτεις το γάλα. Βουτάς κάθε φέτα στο υγρό μίγμα και την τοποθετεις πάνω στο ταψί αφού πρώτα έχεις βάλει αντικολητικό χαρτί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για περίπου 10-12΄. 

Μπορείς να προσθέσεις κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, μέλι ή σιρόπι σφένδαμου, ταχίνι ή και τυρί. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και τη γεύση σου να απολαύσει!

No comments:

Post a Comment