Monday, November 30, 2015

Harvest

We have our own vineyard in Aliveri*, a small town in Evia island. We harvest after the permission of the grandpa (my husband΄s father) who knows when the grapes are ready. That means when the grapes are not unripe or overripe, because they lose many aromatic components.

There is a machine that separates the berries from the grape stalks. Then it turns out a juice of pulp and peel. Afterwards, the press machine ("strofylia") compresses the pulp to extract the fresh grape must.

ΤΡΥΓΟΣ

Το δικό μας αμπέλι βρίσκεται στο Αλιβέρι στην Εύβοια. Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με την άδεια του παππού Παντελή γιατί με την εμπειρία που έχει γνωρίζει πότε τα σταφύλια είναι έτοιμα για συγκομιδή.
Με τα κατάλληλα μηχανήματα παίρνουμε το μούστο και φτιάχνουμε τα μουστοκούλουρα και τις μουσταλευριές! 

crasher-seperator machine


press-machine (strofylia)

grapes must
personal belongings of the previous owners, my husband's grandparents still present in the parental home
*   https://www.google.gr/url? sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjmlfPCsbbJAhVIDywKHfwhD_8QFgg0MAY&url=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmymaps%2Fviewer%3Fmid%3DzAgUhwbWtw58.kl_MaHV_JYPo%26hl%3Den&usg=AFQjCNFs6k0BwZSEQmB4gqSlszBImj5kyA&sig2=f14bo1sXcz-h2GYYtz-huA

No comments:

Post a Comment