Sunday, February 12, 2017

Potato Salad - Patatosalata


POTATO SALAD
  • 4 large potatoes
  • 2 tbs capers
  • ½ bunch dill
  • 2 eggs, hard-boiled chopped
  • 3 green onions, chopped
  • Salt, pepper
Boil the potatoes for about 20-25΄. When ready and cool then chop into cubes and put them in a bowl together with the remaining ingredients.

Drizzle, after well mixing,  with
  • 4 tbs light mayonnaise or 2 tbs mayonnaise and 2 tbs yogurt, light
  • 1 tbs mustard
or
  • 4 tbs olive oil
  • 2 tbs lemon juice
  • 1 tsp mustard
or
  • 200 gr low-fat yogurt
  • 2 tbs lemon juice
  • 1 tbs mustard


ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 αβγά (σφιχτά), ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
Βράζεις τις πατάτες για περίπου 20-25΄. Όταν είναι έτοιμες και κρυώσουν τις κόβεις σε κύβους μέσα σε ένα μπολ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνεις, αφού ανακατέψεις καλά με
  • 4 κουτ. σουπ. μαγιονέζα light ή 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα και 2 κουτ. σουπ. γιαούρτι light
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα 
ή
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλ. μουσταρδα
ή
  • 200 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα

No comments:

Post a Comment