⤷I have to say that more than an alcohol spirit, “ouzo” is a key ingredient and ideally combined in food recipes. So, inspiration came to us for shrimp linguini flavored with “ouzo”!
⤷The tomato flavor, comes from the red sauce, is perfectly pair with shrimp and linguine pasta in this incredibly tasty summer dish.
☑500 grams linguine, boiled pasta till “al dente”
☑1 kg shrimps (Using a fork, remove the thin, black string on their back as well as shell. Leave on both shrimp΄s head and tail)
☑3 fresh tomatoes, grated
☑1 cup of warm water, from the boiled linguini
☑1 “ouzo” shot
☑1 onion, finely chopped
☑2 gloves of garlic, finely chopped
☑1 carrot, grated
☑1 pepper, red, coarsely chopped
☑3-4 sun-dried tomatoes
☑Salt, Pepper
☑Sweet paprika (and/or hot!)
☑3 tbs Olive oil
☑Parsley, finely chopped
➤In a large skillet, sauté the onion, garlic and pepper in olive oil until softened. Add the shrimp and continue sautéing.
➤Add “ouzo”, cook for 3 min and wait for it to evaporate.
➤Add the grated tomatoes and the water from the spaghetti.
➤Season to taste with salt, pepper, paprika and cook on medium heat for about 5 minutes.
➤Set aside the shrimps with a slotted spoon.
➤Add the boiled pasta to the sauce mixture and toast to coat.
➤Finally, place the shrimp back to the skillet and garnish with parsley.
Shrimp is one of the friendlier seafood and its benefits are definitely worth noting. Among others contains:
→Low calories
→Protein of high biological value
→Ιron, calcium, Zinc, Iodine
→Fat-soluble vitamin D, B complex vitamins
→Astaxanthin and Selenium→ antioxidants → act against oxidative stress and reduce inflammation
→Polyunsaturated fatty acids ("good" fats)
→Cholesterol but low in saturated fat!
🆘Can trigger allergic response
Diet is individualized taking into account many factors. Among them are health problems. Always follow the advice of a health professional.
Diet is individualized taking into account many factors. Among them are health problems. Always follow the advice of a health professional.
Νόστιμη και αρωματική Ουζο-Γαριδομακαρονάδα
⤷Τις προάλλες αναφερθήκαμε στο ούζο και έτσι μας ήρθε η έμπνευση για γαριδομακαρονάδα! Γιατί, ως γνωστόν, το ούζο χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές μαγειρικής.
→Λίγες θερμίδες
→Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας
→Σίδηρο, ασβέστιο, Ψευδάργυρο, Ιώδιο
→Λιποδιαλυτή βιταμίνη D, βιταμίνες συμπλέγματος Β
→αντιοξειδωτικά Ασταξανθίνη, Σελήνιο→ ενάντια στο οξειδωτικό στρες →στη μείωση των φλεγμονών
Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.
https://www.healthline.com/nutrition/is-shrimp-healthy#TOC_TITLE_HDR_2
https://www.health.com/nutrition/calories-in-shrimp
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5946307/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/315947
https://academic.oup.com/ajcn/article/64/5/712/4655304?login=true
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4573932/
https://www.healthline.com/health/allergies/shellfish#foods-to-avoid
⤷Τις προάλλες αναφερθήκαμε στο ούζο και έτσι μας ήρθε η έμπνευση για γαριδομακαρονάδα! Γιατί, ως γνωστόν, το ούζο χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές μαγειρικής.
⤷Η γεύση της ντομάτας, μέσα στην κόκκινη σάλτσα, συνδυάζεται τέλεια με γαρίδες και ζυμαρικά σε αυτό το απίστευτα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
☑½ κιλό λιγκουίνι, βρασμένα al dente
☑1 κιλό γαρίδες ((Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βγάζεις το εντεράκι, τη λεπτή, μαύρη γραμμή στην πλάτη τους. αφαιρώντας ταυτόχρονο και το κέλυφος. Αφήνεις μόνο το κεφάλι και την ουρά. )
☑½ κιλό λιγκουίνι, βρασμένα al dente
☑1 κιλό γαρίδες ((Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βγάζεις το εντεράκι, τη λεπτή, μαύρη γραμμή στην πλάτη τους. αφαιρώντας ταυτόχρονο και το κέλυφος. Αφήνεις μόνο το κεφάλι και την ουρά. )
☑3 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
☑1 φλιτζάνι ζεστό νερό από τα βρασμένα μακαρόνια
☑1 σφηνάκι ούζο
☑1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
☑2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
☑καρότο, τριμμένο
☑1 πιπεριά, κόκκινη, χοντροκομμένη
☑3-4 λιαστές ντομάτες
☑Αλάτι,Πιπέρι
☑Πάπρικα γλυκια ( ή και καυτερή!)
☑3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
☑Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
➤Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνεις τις γαρίδες και συνεχίζεις το σωτάρισμα.
➤Σβήνεις με ούζο και βράζεις για 3 λεπτά περιμένοντας να εξατμιστεί .
➤Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, το νερό από τα μακαρόνια, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.
➤Αφαιρείς τις γαρίδες με μία τρυπητή κουτάλα.
➤Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα ανακατεύεις μέσα στη σάλτσα για περίπου 2 λεπτά.
➤Τέλος ξαναβάζεις τις γαρίδες και πασπαλίζεις με μαϊντανό.
Η γαρίδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα αλλά και θρεπτικά θαλασσινά.
Ανάμεσα σε πολλά άλλα περιέχει:
☑1 φλιτζάνι ζεστό νερό από τα βρασμένα μακαρόνια
☑1 σφηνάκι ούζο
☑1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
☑2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
☑καρότο, τριμμένο
☑1 πιπεριά, κόκκινη, χοντροκομμένη
☑3-4 λιαστές ντομάτες
☑Αλάτι,Πιπέρι
☑Πάπρικα γλυκια ( ή και καυτερή!)
☑3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
☑Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
➤Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνεις τις γαρίδες και συνεχίζεις το σωτάρισμα.
➤Σβήνεις με ούζο και βράζεις για 3 λεπτά περιμένοντας να εξατμιστεί .
➤Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, το νερό από τα μακαρόνια, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά.
➤Αφαιρείς τις γαρίδες με μία τρυπητή κουτάλα.
➤Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα ανακατεύεις μέσα στη σάλτσα για περίπου 2 λεπτά.
➤Τέλος ξαναβάζεις τις γαρίδες και πασπαλίζεις με μαϊντανό.
Η γαρίδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα αλλά και θρεπτικά θαλασσινά.
Ανάμεσα σε πολλά άλλα περιέχει:
→Λίγες θερμίδες
→Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας
→Σίδηρο, ασβέστιο, Ψευδάργυρο, Ιώδιο
→Λιποδιαλυτή βιταμίνη D, βιταμίνες συμπλέγματος Β
→αντιοξειδωτικά Ασταξανθίνη, Σελήνιο→ ενάντια στο οξειδωτικό στρες →στη μείωση των φλεγμονών
→Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα («καλό» λίπος)
→Xοληστερόλη αλλά είναι φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά!
→Xοληστερόλη αλλά είναι φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά!
🆘 μπορεί να προκαλέσει αλλεργία
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/is-shrimp-healthy#TOC_TITLE_HDR_2
https://www.health.com/nutrition/calories-in-shrimp
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5946307/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/315947
https://academic.oup.com/ajcn/article/64/5/712/4655304?login=true
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4573932/
https://www.healthline.com/health/allergies/shellfish#foods-to-avoid
https://www.everydayhealth.com/rheumatic-diseases/purine-rich-foods-and-gout.aspx
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27080363/
No comments:
Post a Comment