Wednesday, June 2, 2021

Refreshing zucchini stripes salad



Let us introduce you a light and refreshing low carb summer salad with zucchini. As to get the al dente version, the zucchini ribbons can be eaten raw. We are sure that these non-starchy bites will convince you that can legitimately be as satisfying as regular pasta. They can also be twirled around your fork and can open a wide range of taste options. That means feel free to add in some more quantity of olive oil or cheese or use your favorite ingredients offering different meal styles.





One big zucchini or 2 medium
Salt  
2 tbs olive oil
2 cloves of garlic, melted
2 tbs pine nuts, roasted
Fresh basil leaves, finely chopped
Lemon juice
2 tbs “kefalotyri” cheese, grated

Wash zucchini and cut off the edges.
Using a julienne peeler shave the zucchini, lengthwise, forming long thin stripes.
Place the zucchini in a colander and toss with salt. Drain for about 30΄. Squeeze them gently as to release some additional water. Place them on kitchen paper to dry and then into a salad bowl.
Mix the olive oil, the lemon juice, the melted garlic, the basil leaves, the pine nuts, the cheese and pour over the zucchini till the sauce is evenly coating them.
Finally, add freshly ground pepper. Allow to sit for at least 30 min. and serve!

Enjoy your meal!!!

Zucchini: low in calories,  high in water,  antioxidants,  source of vitamin C, A, folic acid

Kefalotyri:  hard, spicy cheese,  a good source of protein

 


Δροσερή σαλάτα με κολοκυθάκια "σπαγγέτι"

Για σήμερα μια ελαφριά και δροσιστική καλοκαιρινή σαλάτα με κολοκυθάκια. Τη φτιάχνουμε με ωμά κολοκυθάκια για να είναι τραγανή!! Κι όμως, αυτό το μη αμυλούχο λαχανικό θα σε πείσει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τα ζυμαρικά τόσο στο σχήμα (κόβοντάς το σε πολύ λεπτές μακριές λωρίδες) αφού μπορείς και να τα στριφογυρίσεις στο πιρούνι σου όσο και σε γεύση. Είσαι ελεύθερη/ος να αυτοσχεδιάσεις σε γεύσεις βάζοντας περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα σε υλικά που σου προτείνουμε όσο και να έχεις το ελεύθερο να προσθέσεις οποιοδήποτε άλλο υλικό θέλεις εσύ δημιουργώντας νέες γεύσεις. 

Πάμε στα υλικά:
1 μεγάλο κολοκύθι ή 2 μέτρια
αλάτι  
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο
Φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Χυμό λεμονιού
2 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Πλένεις το κολοκύθι και κόβεις τις άκρες.
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή julienne, κόβεις κατά μήκος σε λεπτά μπαστουνάκια όπως τα σπαγγέτι.
Τα βάζεις σε σουρωτήρι, ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις περίπου 30΄να βγάλουν τα υγρά τους. Τα πιέζεις και τα ακουμπάς σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Βάζεις τα κολοκύθια σε μία σαλατιέρα.
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το τυρί και περιχύνεις το κομμένο κολοκύθι.
Τέλος , προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Άφησέ το να σταθεί για περίπου 30΄και έτοιμο!

Καλή όρεξη!!!

Κολοκύθι:  λίγες θερμίδες,  υψηλή περιεκτικότητα σε νερό,  αντιοξειδωτικά συστατικά,  πηγή βιταμίνης C, Α, φυλλικού οξέος

Κεφαλοτύρι :  σκληρό, πικάντικο τυρί,  καλή πηγή πρωτείνης






No comments:

Post a Comment