If you look out for new, quick and simple ways, to eat your eggs, then follow the recipe below:
☑2 large ripe tomatoes, finely chopped
☑2 eggs
☑1 onion, finely chopped
☑1 tbs olive oil
☑Salt, pepper, paprika, oregano, cayenne pepper (if you’d like to heat it up.)
☑Cheese, grated (we choose dry “anthotyro” cheese, it has salty taste, hard and dry structure)
➤Water-sauté the onion. Add the tomatoes , then continue cooking. Allow the liquids to reduce.
➤Add the olive oil. Gently crack the eggs on top of tomato sauce.
➤Season to taste with salt, pepper and the rest of the spices and let them cook with the lid closed till eggs have desired texture (soft or firm).
☺However, bread for dunking is optional!
Tomato contains lycopene ⇢ nutrient with antioxidant action, whose bio-availability is increased
☑2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
☑2 αβγά
☑1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
☑1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
☑Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, πιπέρι καγιέν (για πιο πικάντικη γεύση!)
☺Τώρα, όσο αφορά στο ψωμί και τις βούτες, είναι προαιρετικές!!!
Ντομάτα περιέχει λυκοπένιο⇢αντιοξειδωτική ουσία η βιοδιαθεσιμότητα της οποίας αυξάνεται
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3850026/
https://www.healthline.com/nutrition/lycopene#food-sources〉 in cooked products 〉consuming it with dietary fat e.g. olive oil
Aβγά με αρωματική σάλτσα ντομάτας
Ένας ακόμη τρόπος να απολαύσεις το αβγό σου! Δες τη συνταγή που ακολουθεί:
☑2 αβγά
☑1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
☑1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
☑Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, πιπέρι καγιέν (για πιο πικάντικη γεύση!)
☑Τυρί τριμμένο (μυζήθρα ξηρή!)
➤Σε ένα σκεύος βάζεις λίγο νερό και αχνίζεις το κρεμμύδι.
➤Προσθέτεις τις ντομάτες και τις αφήνεις να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα πολλά υγρά.
➤Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τα αβγά , το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνεις να ψηθούν με κλειστό το καπάκι για όσο χρόνο χρειάζεται ( εξαρτάται αν τα θέλεις σφιχτά ή μελάτα).
➤Σε ένα σκεύος βάζεις λίγο νερό και αχνίζεις το κρεμμύδι.
➤Προσθέτεις τις ντομάτες και τις αφήνεις να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα πολλά υγρά.
➤Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τα αβγά , το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνεις να ψηθούν με κλειστό το καπάκι για όσο χρόνο χρειάζεται ( εξαρτάται αν τα θέλεις σφιχτά ή μελάτα).
☺Τώρα, όσο αφορά στο ψωμί και τις βούτες, είναι προαιρετικές!!!
Ντομάτα περιέχει λυκοπένιο⇢αντιοξειδωτική ουσία η βιοδιαθεσιμότητα της οποίας αυξάνεται
〉σε μαγειρεμένα προϊόντα 〉με προσθήκη διαιτητικού λίπους π.χ. ελαιόλαδο
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
No comments:
Post a Comment