Wednesday, May 17, 2017

Beet Salad

  • 500 gr beets cooked and cubed
  • 500 gr greek yogurt 2%
  • 3 cloves of garlic, melted
  • 60 gr crushed walnuts
  • 2 tbs olive oil
  • 2 tbs vinegar
  • Salt Pepper
Stir well all the ingredients in a bowl. Add salt and pepper. Leave the salad in the refrigerator covered with cling film for about 1 hour.

Enjoy it!

Beetroot is rich in nutrients. It is a good source of iron, contains antioxidants and it is low in calories. If you don΄t like it, maybe you can start reconsider.



ΠΑΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ
  • 500 γρ. πατζάρια βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 500 γρ. γιαούρτι 2%
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 60 γρ. θρυμματισμένα καρύδια
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνεις. Αφήνεις τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 1 ώρα.

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Aποτελεί καλή πηγή σιδήρου, περιέχει αντιοξειδωτικά αλλά είναι και χαμηλό σε θερμίδες. Αν δεν σου αρέσει, μήπως να το ξανασκεφτείς;

No comments:

Post a Comment