- 500 gr. Greek yogurt 2%
- 1 cucumber peeled, grated (using the large holes of a box grater) and drained
- 3-4 cloves of mashed garlic
- 1 tbs vinegar
- 3 tbs olive oil
- 2 tbs chopped dill
- Salt Pepper (the desired quantity)
In a bowl mix together all the ingredients till well combined. Put “tzatziki” sauce in the fridge and after cooling it can be served alongside grilled meats, as appetizer or as a dip together with vegetables or pita bread.
- 500 γρ. γιαούρτι 2%
- 1 αγγούρι καθαρισμένο, τριμμένο (από το χοντρό μέρος του τρίφτη) και στραγγισμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουτ. σουπ. ξύδι
- 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι (στην ποσότητα που επιθυμείς)
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. To αφήνουμε στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας ή σαν ντιπ με λαχανικά ή πίτες.
No comments:
Post a Comment