Recently we finished our latest batch of soaps testing some new recipes on a revised "cooked" cold process. The difference with this "cooked" cold process is that at the end of the standard cold process we wrap the mold, that contains the soap, with transparent film twice and then we put it in the oven for 2 hours at 70 degrees Celcious. When done we keep it in the oven for 24 hours to rest and then it is ready for use. That way we get a cooked soap that it is ready to use after a couple of days instead of waiting for 2 months according to the standard cold process.
The first batch was made of:
- Olive Oil
- Coconut
- Palm
- Chamomile water
- Caustic soda
At trace we added:
- Almond sweet
- 1 tbs of Chamomile
- Essential oil of lavender and sandalwood
- Lemon juice
- and scrap of 3 lemons
The second batch was made of:
- Olive oil
- Coconut oil
- Castor oil
- Sunflower sheed
- Deionized water
- Custic soda
- and beeswax
At trace we added:
- Essential oil of rosemary
- Rosemary(in pouder)
- Blue color
The third batch was made out of:
- Olive Oil
- Coconut
- Palm
- Sunflower sheed
- Almond sweet
- Deionized water
- Custic soda
- and beeswax
Νέα σαπούνια!
Πρόσφατα ολοκληρωσαμε τους πειραματισμούς μας στα σαπούνια με μια βελτιωμενη κρύα μεθοδο που περιλαμβανει ψησιμο του σαπουνιου. Αφού φτιάξουμε το σαπούνι με την γνωστή κρύα μέθοδο και το τοποθετησουμε στο καλούπι, καλύπτουμε το καλούπι με διαφανη μεμβράνη 2 φορές και στη συνεχεια το βαζουμε στον φούρνο της κουζίνας, για 2 ωρες σε θερμοκρασια 70 βαθμων κελσίου. Στη συνεχεια, αφήνουμε το σαπούνι στον φούρνο για 24 ωρες να ηρεμησει και μετα ειναι ετοιμο προς χρήση. Με αυτον τον τρόπο δεν χρειαζεται να περιμενουμε 2 μηνες για να ωριμασει το σαπούνι καθως με το ψησιμο ολοκληρωνεται η σαπωνοποιηση νωριτερα.
Πρόσφατα ολοκληρωσαμε τους πειραματισμούς μας στα σαπούνια με μια βελτιωμενη κρύα μεθοδο που περιλαμβανει ψησιμο του σαπουνιου. Αφού φτιάξουμε το σαπούνι με την γνωστή κρύα μέθοδο και το τοποθετησουμε στο καλούπι, καλύπτουμε το καλούπι με διαφανη μεμβράνη 2 φορές και στη συνεχεια το βαζουμε στον φούρνο της κουζίνας, για 2 ωρες σε θερμοκρασια 70 βαθμων κελσίου. Στη συνεχεια, αφήνουμε το σαπούνι στον φούρνο για 24 ωρες να ηρεμησει και μετα ειναι ετοιμο προς χρήση. Με αυτον τον τρόπο δεν χρειαζεται να περιμενουμε 2 μηνες για να ωριμασει το σαπούνι καθως με το ψησιμο ολοκληρωνεται η σαπωνοποιηση νωριτερα.
Η πρώτη παρτίδα περιέχει:
- Ελαιόλαδο
- Καρυδελαιο
- Φοινικελαιο
- Απεσταγμένο νερό όπου βρασαμε χαμομήλι
- Καυστικη σόδα
Στο πήξιμο προσθέσαμε:
- Αμυγδαλελαιο
- 1 κτσ χαμομήλι τριμμενο
- Αιθέριο ελαιο λεβάντας και σανδαλόξυλου
- Χυμό λεμονιού
- και ξύσμα από 3 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- Καρυδελαιο
- Καστορελαιο
- Ηλιελαιο
- Απιονισμένο νερό
- Καυστικη σόδα
- και κερι μελισσας
Στο πήξιμο προσθέσαμε:
- Αιθέριο ελαιο δενδρολιβανο
- Δενδρολίβανο σε σκόνη (τριμμενο)
- Μπλέ χρώμα
Η τρίτη παρτίδα περιέχει:
- Ελαιόλαδο
- Καρυδελαιο
- Φοινικελαιο
- Ηλιελαιο
- Αμυγδαλελαιο
- Απιονισμένο νερό
- Καυστικη σόδα
- και κερι μελισσας
Στο πήξιμο προσθέσαμε 2 κτσ αργιλο και δενδρολιβανο.
No comments:
Post a Comment