Saturday, March 3, 2018

Leek and mushroom rice


5 leeks, the white part, cut into washers 
1 large onion , chopped 
Rice, 1,5 cup 
500 gr white mushrooms, sliced 
½ cup white wine 
5 cups hot water 
5 tbs olive oil 
1 carrot, grated 
Salt - pepper - ginger 
1 lemon juice 
Dill, finely chopped 

In a large saucepan, sauté in olive oil the dried onion, leeks and mushrooms until softened. Pour in the wine and wait until is absorbed. Add the grated carrot, rice, hot water, salt and pepper and cook for about 40΄ at low temperature. Finally, add lemon juice, ginger and sprinkle with dill.



Πρασόρυζο
5 πράσα, το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 
1,5 φλ. τσαγ. ρύζι νυχάκι 
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες 
½ φλιτζάνι κρασί λευκό 
5 φλ. τσαγ. ζεστό νερό 
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 
1 καρότο, τριμμένο 
Αλάτι – πιπέρι – τζίντζερ 
Χυμό 1 λεμονιού 
Άνηθος, ψιλοκομμένος 

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα σωτάρεις σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα και τα μανιτάρια. Σβήνεις με κρασί και περιμένεις να απορροφηθεί. Προσθέτεις το τριμμένο καρότο, το ρύζι, το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνεις και μαγειρεύεις για περιπου 40΄ σε χαμηλή θερμοκρασία. Τέλος προσθέτεις το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και τον άνηθο.

No comments:

Post a Comment