Saturday, May 13, 2017

Oven baked anchovies



A small fish with great benefits! Not only beneficial but also a taste bud pleasing flavor! It offers protein of high biological value, phosphorus, calcium, zinc and good fat that improve the lipid profile. 
  • 1kg anchovies cleansed from the head and the offal
  • 4 tbs olive oil
  • Juice of a lemon
  • 2 cloves of garlic
  • Salt, pepper, oregano

Put the anchovies in a a pan, add the garlic, then season with salt, pepper and pour in the olive oil and lemon juice. Finally add the oregano. Bake for about half an hour at 180 ° C. It is well accompanied with boiled vegetables. Fast, easy and healthy food!!

Γαύρος στο φούρνο

Ένα μικρό ψάρι με μεγάλα οφέλη! Όχι μόνο ευεργετικό για τον οργανισμό αλλά και με απίθανη γεύση! Προσφέρει πρωτείνη υψηλής βιολογικής άξιας, φώσφορο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και καλά λιπαρά που βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ.
  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο από το κεφάλι και τα εντόσθια
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Βάζεις το γαύρο σε ένα πυρέξ, τον αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις τις σκελίδες του σκόρδου, περιχύνεις με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τέλος ρίχνεις τη ρίγανη. Ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180ο C και είναι έτοιμος. Συνοδεύεται με βραστά λαχανικά. Γρήγορο, εύκολο και υγιεινό φαγητό!!

No comments:

Post a Comment