Wednesday, April 24, 2019

Artichokes "à la polita" with sweet potatoes



|As we are going through fasting period, I decided to cook a light and healthy dish that smells Spring. 

          Ingredients 
  • 6 tbs olive oil 
  • 12 frozen artichokes 
  • 3 spring onions, finely chopped 
  • 1 onion, finely chopped 
  • 1 leek, finely chopped 
  • 2 medium sweet potato, quartered 
  • 2 carrots in slices 
  • dill, finely chopped 
  • juice of 1 lemon 
  • 1 tbs corn flour 
  • salt, pepper 
Sauté the onion, the spring onions, the leek and the carrots in the olive oil. Add the artichokes and the potatoes and sauté again. 

Season with salt and pepper, then add the lemon juice and as much water as is needed to cover the ingredients. 

Simmer until tender for about 45΄. 

Finally add the dill, the lemon juice and if you want a thick sauce you can mix the corn flour in a little cold water and at the end add a bit of the stock. Then stir it into the pot by shaking it so it is evenly distributed.

Let me remind you that 100 grams of artichokes do not exceed 50 calories. They are rich in antioxidants and fiber. 



Αγκινάρες αλα πολίτα με γλυκοπατάτες 



Μια και είναι εβδομάδα νηστείας έφτιαξα ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο που μυρίζει Άνοιξη. 

           Υλικά
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 
  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες, κατεψυγμένες 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες 
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες κομμένες κυδωνάτες 
  • 3 μεγάλα καρότα σε χοντρές φέτες 
  • άνηθο ψιλοκομμένο 
  • χυμό από 1 λεμόνι 
  • 1 κ.σουπ. κορν φλάουρ 
  • αλάτι, πιπέρι 
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα καρότα. Στη συνέχεια προσθέτεις και συνεχίζεις να σωτάρεις τις πατάτες και τις αγκινάρες. 

Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό. 

Σιγοβράζεις για περίπου 45΄μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. 

Προς το τέλος προσθέτεις τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και «δένεις» τη σάλτσα με κορν φλάουρ, δηλαδή σε λίγο κρύο νερό διαλύεις το κορν φλάουρ και προσθέτεις λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Ανακατεύεις καλά και το προσθέτεις στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Να σου θυμίσω πως τα 100 γραμμάρια αγκινάρας δεν ξεπερνούν τις 50 θερμίδες, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. 

No comments:

Post a Comment