- 1 Kg minced beef or mixed with pork
- 1 egg
- 1 cup breadcrumbs or rusk
- 2 tbs vinegar
- 3 cloves garlic, crushed
- cumin, cinnamon
- 2 tbs olive oil
- Salt Pepper
For the sauce:
- 1 onion, finely chopped
- 2 cloves garlic, crushed
- cumin
- ½ cup olive oil
- ½ cup red wine
- 500 gr. tomato juice
- Salt Pepper
In a saucepan saute onion and garlic in olive oil, then add wine, tomato juice, 1 cup water, spices, salt and pepper (the amount you wish). When sauce thickens, then add the meatballs and cook for about 10΄.
Serve with rice, by following package directions.
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
- 1 αβγό
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή κρίθινο παξιμάδι
- 2 κουτ. σουπ. ξύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- κύμινο, κανέλα
- 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- κύμινο
- ½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσαγ. κόκκινο κρασί
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπολ ζυμώνεις όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά μέχρι να ενοποιηθούν. Σκεπάζεις το μπολ με μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 30΄. Πλάθεις τα σουτζουκάκια (μακρόστενα μικρά μπιφτεκάκια) μουσκεύοντας τα χέρια σου σε κρασί.
Βάζεις τα σουτζουκάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί και ψήνεις στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30΄).
Σε μία κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτεις το κρασί, το χυμό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι (στην ποσότητα που επιθυμείς). Όταν δέσει η σάλτσα βάζεις τα σουτζουκάκια και βράζεις για περίπου 10΄.
Σερβίρεις με ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
No comments:
Post a Comment