Monday, November 21, 2016

Savory cake!! Αλμυρό κέικ


Just because it is cake doesn't mean it has to be sweet. With a little imagination it becomes a savory temptation. 

Taste it by making your own additions and alterations!

Savory cake
  • 200 g. flour for all uses
  • 1 tbs baking powder
  • 2 eggs
  • 6 tbs olive oil
  • 200 g. yogurt 2%
  • 100 gr cooked turkey fillet
  • 200 gr. kaseri cheese( a greek medium-hard pale yellow cheese) or yellow mixed low fat cheese
  • Salt Pepper
  • Μint
In a bowl, whisk together the eggs, the yogurt and the olive oil. Add the flour, the baking powder, the turkey, the cheese and finally seasoning with mint.
Grease one elongated form and put the mixture.
Bake the cake in preheated oven at 180 ° C for about 40-45΄.

Enjoy it!!



Αλμυρό κέικ

Είναι κέικ. Aυτό δεν σημαίνει πως είναι και γλυκό. Με λίγη φαντασία γίνεται ένας αλμυρός πειρασμός. Δοκίμασέ το με τις δικιές σου προσθήκες και αλλαγές!
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. baking powder
  • 2 αβγά
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. βραστή γαλοπούλα
  • 200 γρ. κασέρι ή ανακατεμένο με διάφορα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δυόσμο
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αβγά, το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτεις το αλεύρι, το baking powder, τη γαλοπούλα και τα τυριά και τέλος το αλατοπίπερο μαζί με το δυόσμο.
Λαδώνεις μία μακρόστενη φόρμα και τοποθετείς το μίγμα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 40-45΄.

Καλή όρεξη!!

No comments:

Post a Comment