Thursday, April 13, 2017

Easy Easter Cookies


Ingredients
  • 1 kg flour for all uses
  • 200 gr. olive oil
  • 200 g. butter in room temperature (I preferred goat-cow- mixed)
  • 200 gr. yoghurt 
  • 4 eggs
  • 20g. baking powder
  • 400 gr. sugar
  • Zest of 2 oranges
  • 2 vanilla powder capsules
For glazing:
  • 1 egg
  • 2 tbs milk
In a mixer΄s bowl mix the butter, the olive oil, one by one the eggs, the yogurt and finally add the orange zest and vanilla powder, stirring until well blended. Manually add the flour gradually as to form a soft dough.

Preheat oven to 180 ° C. Spread wax paper in a baking pan. Mold in different shapes and place them on the pan, leaving some distance between them as to prevent sticking.

In a small bowl, mix the egg with milk and brush the cookies before put them in the oven.

Bake for about 15min until browned.

Happy Easter!



Πασχαλινά Κουλουράκια

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ προτίμησα μίξη αιγοπρόβειο-αγελαδινό)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 4 αβγά
  • 20 γρ. baking powder
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
Για το άλλειμα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σουπ. γάλα
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο, το ελαιόλαδο, ένα ένα τα αβγά, το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά. Με το χέρι ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία εύπλαστη ζύμη.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο C. Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και αφού πλάσεις σε ό,τι σχήμα θέλεις τα κουλουράκια τα τοποθετείς στο ταψί αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύεις το αβγό με το γάλα και αλείφεις με το μείγμα αυτό τα κουλουράκια πριν τα τα βάλεις στο φουρνο.

Ψήνεις για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν.

Καλό Πάσχα!

No comments:

Post a Comment