Monday, September 2, 2019

Baked fish with okra



It is a very popular dish at Crete island. If you like fish and okra and want to escape for ordinary recipes, it's a very tasty and delicious combination.

Ingredients 
  • 1.5 kg big fish, I prefered 2 sea bream 
  • 1kg frozen okra (take a look here for a not frozen okra recipe) 
  • 2 onions, finely chopped 
  • 3 cloves of garlic 
  • 6 tbs olive oil 
  • 2-3 vinegar shotguns 
  • 4-5 ripe tomatoes, chopped 
  • Chopped parsley 
  • Salt Pepper 

Clean and wash the fish before cooking and let it stand in a strainer. 

In a large pan, sauté the onions until soft, garlic and last the okra in the olive oil. Pour in the vinegar. Then add the tomatoes and stir gently to combine. Simmer for about 5-10΄. Season with salt, pepper and parsley. 

In a baking pan place the fish, and then spread around the okra with its sausce. Cover with aluminum foil and bake for about 45΄ in a preheated oven at 200 ° C. Remove the cover and bake for about 10-15΄more. 

Enjoy!!

*Remember that fish is source of high biological protein and low fat content. It should be consumed even twice a week. 


Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο 

Η αλήθεια είναι πως επηρεασμένη από την Κρητική κουζίνα, αποφάσισα και το έφτιαξα σήμερα αυτό το φαγητό. Είναι ένας ιδιαίτερος γευστικός συνδυασμός αν φυσικά σου αρέσει το ψάρι και οι μπάμιες και θα ήθελες να ξεφύγεις απο τις συνηθισμένες συνταγές. Έγινε πεντανόστιμο! 

  • 1 μεγάλο ψάρι, εγώ χρησιμοποίησα 2 φαγκριά γύρω στο 1,5 κιλό 
  • 1 κιλό μπάμιες καταψυγμένες (αν θες να δεις συνταγή με φρέσκιες κοίτα εδω
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 
  • 2-3 σφηνάκια ξύδι 
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες 
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • αλάτι, πιπέρι 

Αφού καθαρίσεις και πλύνεις τα ψάρια τα αφήνεις σε ένα σουρωτήρι. 

Σε μία πλατιά κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος τις μπάμιες. Προσθέτεις το ξύδι. Βάζεις τις ντομάτες και βράζεις για περίπου 5-10΄. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. 

Σε ένα ταψί βάζεις πρώτα το ψάρι, αφού το αλατίσεις και μετά τριγύρω ρίχνεις τις μπάμιες με τη σάλτσα τους. 

Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για περίπου 45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C. Bγάζεις το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για ακόμη 10-15΄.

Καλή όρεξη!!

*Μην ξεχνάς πως το ψάρι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Καλό θα ήταν να καταναλώνεται ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα. 



No comments:

Post a Comment