Christmas, besides
its purely religious content, it is also associated with smells and flavors. One of
them is "melomakarona", our greek traditional christmas sweet.
Ingredients Syrup
- 850 gr. flour for all uses 350 gr. sugar
- 50 gr. baking powder 350 gr. honey
- 450 gr. olive oil 350 gr. water
- 170 gr. fresh orange juice orange peel
- 1 tsp baking soda
- 200 gr. sugar
- 1 tsp ground clove
- 3 tsp ground cinnamon
- grated rind of 2 oranges
- 50 gr. brandy
So it is time to conjure up the cookies by taking dough in small sizes.
Ιn a baking pan put greaseproof paper and place the "melomakarona".
Design rows on the surface by using a fork.
Let them cool completely.
Place the melomakarona (when cool) in a deep baking pan and with the help of a scoop pour the syrup just for some seconds.
Place melomakarona on a serving plate.
Garnish with chopped walnuts.
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Συστατικά
- 850 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 450 γρ. ελαιόλαδο
- 170 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 3 κουτ. γλ. κανέλα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 50 γρ. κονιάκ
- 350 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. μέλι
- 350 γρ. νερό
- φλούδα πορτοκαλιού
Διαλύεις τη σόδα στο
χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτεις στο
μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνεις το αλεύρι
και ανακατεύεις απαλά. Η ζύμη πρέπει να
είναι μαλακή.
Παίρνεις μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθεις μελομακάρονα τα
οποία βάζεις σε ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πιέζεις στις άκρες να
σχηματιστούν σχέδια.
Ψήνεις για περίπου
15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνεις να
κρυώσουν εντελώς.
Για το σιρόπι, βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα να
βράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Τοποθετείς τα κρύα μελομακάρονα σε ένα βαθύ ταψί και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνεις το
σιρόπι. Τα αφήνεις για λίγα δευτερόλεπτα.
Βάζεις τα μελομακάρονα σε μία πιατέλα.
Γαρνίρεις με
ψιλοκομμένα καρύδια.
No comments:
Post a Comment