Sunday, December 18, 2016

CAKE WITH GINGER AND NUTMEG- ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ


  • 1 cup olive oil
  • 150 gr. Dark Brown Sugar
  • 400 gr. yogurt 2%
  • 4 eggs
  • 500 gr. self-rising flour (wholemeal)
  • 2 tsp  grated ginger
  • 1 tsp nutmeg
  • 1 cup chopped walnuts and raisins
  • Caster sugar for garnish




In a large bowl cream together the olive oil with the dark brown sugar. Gradually add the eggs one by one. Then, sequentially add the flour and yoghurt by stirring constantly.  Add the ginger, nutmeg and finally the chopped nuts and raisins.
Bake in a preheated oven at 150 ° C for about 1 hour. When ready, remove from the mold and sprinkle with caster sugar.



ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
  • 1 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι 2%
  • 4 αβγά
  • 500 γρ. φαρίνα ολ. άλεσης
  • 2 κουτ. γλ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • 1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγ. χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες
  • Zάχαρη άχνη για γαρνίρισμα


Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτεις σταδιακά ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτεις διαδοχικά τη φαρίνα και το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτεις την πιπερόριζα, το μοσχοκάρυδο και στο τέλος τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σταφίδες.
Ψήνεις σε προθερμασμενο φούρνο στους 150ο C για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρεις και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.

No comments:

Post a Comment