Well, the tradition of baking “fanouropita” cake is that it will help you find lost belongings. Of course you can make this spice cake any other day of the year as a dessert.
Sofia from Korydallos region suggests an “advanced” version of this cake.
Here is her recipe:
- 500 gr. wholegrain flour
- 1 sachet baking powder
- 2 handful black raisins
- 2 vanilla capsules or vanilla stick
- 1 pinch of salt
- 1 tsp cinnamon
- 1/2 tsp cloves
- 1/3 tsp nutmeg
- 2 tbs cocoa powder
- 2 tbs brown sugar
liquid ingredients
- 1 cup olive oil
- 1.5 glass of orange juice
- a small cup of brandy or liqueur,
- 2 to 3 tbs black molasses (black strap)
When mixing ingredients, add a little dark chocolate in drops ... if the dough is tight, add some more orange juice.
Pour the cake mix into a grease pan and bake for about 35 min at 180o C.
Enjoy!!
Όλοι μας έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας φανουρόπιτα.
Kάποιοι απλά για να τη δοκιμάσουν σαν γλυκό κ κάποιοι σαν ένα ευχαριστώ για κάτι καλό που τους συμβαίνει!
H Σοφία απο τον Κορυδαλλό μας προτείνει μια άλλη εκδοχή του γλυκού..
- 500 γρ αλεύρι ολικής ή ζέας
- 1 φακ.μπεικιν
- 2 χούφτες σταφίδες, μαύρες κατά προτίμηση
- 2 βανίλιες ή το ξυλάκι βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/3 κουτ. μοσχοκαρυδο
- 2 κουτ. σούπ. κακάο
- 2 κουτ. σούπ. ζάχαρη καστανή
υγρά υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1.5 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζανακι κονιάκ ή λικέρ,
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας μελασσα μαύρη (black strap)
κ στο ανακάτεμα υλικών σίγουρα λίγη μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες..εάν είναι σφιχτή η ζύμη συμπληρώσετε χυμό πορτοκαλιού.
Στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αέρα η αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου.. ή ανάλογα με το φούρνο σας.
Καλή επιτυχία!!
No comments:
Post a Comment