Sunday, October 2, 2016

Tomato jam - Μαρμελάδα ντομάτα

Try tomato in its sweet version !!!

Τomato jam

  • 1 kg of tomatoes
  • 4 arbaroriza leaves (also known as pelargonium graveolens)
  • 600 gr. brown sugar
  • 200 gr. balsamic, white
  • 1 tsp allspice powder
  • 5-6  Tabasco drops

Put in a blender half the amount of tomatoes along with arbaroriza leaves. Cut the remaining tomatoes into small pieces.

In a wide pan, put the tomato pulp together with the chopped ones and add sugar, balsamic vinegar, allspice powder and tabasco.

Boil in low heat for about 40΄ and stir constantly with a wooden spoon.

When it is ready, put it into sterilized jars.

Combine with goat cheese, feta or ontop of bread.



Δοκίμασε τη ντομάτα στη γλυκιά της εκδοχή!!!

Μαρμελάδα ντομάτα

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 4 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 600 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 200 γρ. μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κoυτ. γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 5-6 σταγόνες ταμπάσκο


Bάζεις στο μπλεντερ τις μισές ντομάτες μαζί με την αρμπαρόριζα. Τις υπόλοιπες ντομάτες τις κόβεις σε μικρά κομματάκια.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζεις τον πολτό της ντομάτας μαζί με τις ψιλοκομμένες και προσθέτεις τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, το μπαχάρι και το ταμπάσκο.

Βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Οταν πήξει η μαρμελάδα είναι έτοιμη και τη βάζεις σε αποστειρωμένα βάζα.

Γευστικά ταιριάζει με κατσικίσιο τυρί, φέτα ή σαν άλειμμα πάνω στο ψωμί.

No comments:

Post a Comment