Barley rusks: fiber, B vitamins.
Olives: Monounsaturated fatty acids ("good" fats), source of vitamin E.
Tomatoes: antioxidant action (lycopene, vitamin C).
Goat cheese: proteins of high biological value.
Oregano: antibacterial action.
I thank my friend Spyros because every year he remembers me and brings oregano from Ainos mountain, Kefalonia
Το ελληνικό μου πρωινό
Κρίθινα παξιμαδάκια: φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Ελιές: Moνοακόρεστα λιπαρά οξέα («καλά» λιπαρά), πηγή βιταμίνης Ε.
Ντοματίνια: αντιοξειδωτική δράση (λυκοπένιο , βιταμίνη C).
Κατσικίσιο τυρί: πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
Ρίγανη: αντιβακτηριδιακή δράση
Eυχαριστώ το φίλο Σπύρο γιατί κάθε χρόνο με θυμάται και φέρνει ρίγανη από τον Αίνο, Κεφαλονιά.
Περισσότερες πληροφοριες, more info:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14624940/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7231206/
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2018.00559/full
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19783523/
No comments:
Post a Comment