Tuesday, March 30, 2021

My hellenic breakfast



Barley rusks: fiber, B vitamins.

Olives: Monounsaturated fatty acids ("good" fats),  source of vitamin E.

Tomatoes: antioxidant action (lycopene, vitamin C).

Goat cheese: proteins of high biological value.

Oregano: antibacterial action.

I thank my friend Spyros because every year he remembers me and brings oregano from Ainos mountain, Kefalonia





Το ελληνικό μου πρωινό

Κρίθινα παξιμαδάκια: φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Ελιές: Moνοακόρεστα λιπαρά οξέα («καλά» λιπαρά), πηγή βιταμίνης Ε.

Ντοματίνια: αντιοξειδωτική δράση (λυκοπένιο , βιταμίνη C).

Κατσικίσιο τυρί: πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας

Ρίγανη: αντιβακτηριδιακή δράση

Eυχαριστώ το φίλο Σπύρο γιατί κάθε χρόνο με θυμάται και φέρνει ρίγανη από τον Αίνο, Κεφαλονιά.


Περισσότερες πληροφοριες, more info:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14624940/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7231206/

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2018.00559/full

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19783523/




No comments:

Post a Comment