Saturday, January 27, 2018

Μince meat sauce with pasta (makaronia me kima)




I wonder is there someone who does not like this delicious comfort food?
  • 1 kg ground beef 
  • 4 tbs olive oil 
  • 1 large onion, finely chopped 
  • 2 medium carrots, grated 
  • ½ cup red wine 
  • 500 gr concentrated tomato juice 
  • 2 cups hot water 
  • Spice, Cinnamon, ground 
  • Salt, Pepper
  • Cheese, grated
  • Spaghetti, 750 gr.
  • Just a little extra olive oil to keep your spaghetti out of sticking
  • Parsley, chopped (optional for serving)
6-8 servings

In a saucepan, heat the olive oil and sauté the onion. Τhen, add the grated carrots and the ground beef. Stir the mince until browned. Then, add cinnamon, spice, salt and pepper and keep stirring. Add the red wine and simmer for 2-3 minutes. 

Reduce heat to low. Cover with a lid and cook to a gentle simmer for about 45΄ until the sauce is thick.

Cook the spaghetti by following pack instructions.

Drain and put them back in the pan. Pour some olive oil.

Serve pasta topped with meat sauce and grated cheese. Garnish with chopped parsley!


You can choose whole grain pasta which is rich in fiber. It has low glycemic index, that is, it can be absorbed slowly by the body and in this way helps you feel full for longer!

Beef mince provides protein of high biological value. But it can also be replaced by poultry.

Keep in mind: No food is forbidden when cooked properly and figure out the right amount for you!



΄Αραγε, υπάρχει κάποιος στον οποίο δεν αρέσει αυτό το μαμαδίστικο, πεντανόστιμο φαγητό;

Mακαρόνια με κιμά
  • 1 κιλό κιμά μοχαρίσιο 
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα 
  • ½ φλ. τσαγ. κόκκινο κρασί 
  • 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 
  • 2 φλ. τσαγ. ζεστό νερό 
  • Μπαχάρι, κανέλλα 
  • Αλάτι , πιπέρι 
  • Τυρί τριμμένο 
  • 1,5 πακέτο μακαρόνια 
  • Λίγο έξτρα ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια 
  • Μαιντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά για το σερβίρισμα) 
6-8 μερίδες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι. Αμέσως μετά ρίχνεις τα τριμμένα καρότα και τον κιμά και ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. 

Στη συνέχεια προσθέτεις την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις. Όταν ο κιμάς απορροφήσει τα υγρά του σβήνεις με το κρασί. Ανακατεύεις, περιμένεις να εξατμιστεί και συνεχίζεις προσθέτοντας το χυμό ντομάτας και το ζεστό νερό. 

Τέλος, κλείνες το καπάκι του σκεύους και σιγοβράζεις για περίπου 45΄ σε χαμηλή θερμοκρασία. 


Βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνεις και τα ξαναβάζεις στο σκεύος ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο. 

Σερβίρεις τα μακαρόνια, τον κιμά και γαρνίρεις με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σου και ψιλοκομμένο μαιντανό! 

Προτίμησε μακαρόνια ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. ΄Εχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή απορροφούνται αργά από τον οργανισμό και με αυτό τον τρόπο αισθάνεσαι χορτάτος/η για περισσότερη ώρα!

Ο μοσχαρίσιος κιμάς παρέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας. Μπορεί όμως να αντικατασταθεί και με κιμά πουλερικών.

Και μην ξεχνάς : Κανένα φαγητό δεν απαγορεύεται όταν μαγειρεύεται σωστά και τρώγεται στην ποσότητα που σου αναλογεί!


No comments:

Post a Comment