Friday, March 29, 2019

Chocolate souffle!




Anna sent us one more recipe. This time is a chocolate dessert which is nothing short of an irresistible chocolate souffle! Are you ready to taste it? 

       Ingredients
  • 200 gr good quality dark chocolate
  • 100 gr butter
  • 110 gr powder sugar
  • 30 gr flour
  • 2 eggs
  • 2 egg yolks
  • Zest of an orange
  • 1 pinch of salt
  • 1 tsp of orange or vanilla extract
  • 6- 8 hazelnuts

In a ben mari melt the chocolate and the butter. Once they are melted take the bowl out of the fire and combine the eggs and egg yolks. After, mix the extract, the flour, the sugar and the salt.

Mix well until everything is combined. Βutter and flour 6-8 individual cake tins and pour 2/3 of the chocolate mixture. Right in the middle assemble one hazelnut and two small pieces of milk chocolate.

Bake in a preheated oven for 10 minutes exactly at 180 degrees.

Ιf you want it more chocolaty, simply add 15 gr flour and 15 gr of cocoa instead of 30 gr of flour.

Enjoy!




H Άννα αυτή τη φορά μας έστειλε ένα σοκολατένιο γλυκό, ένα σουφλέ σοκολάτας!! Είσαι έτοιμος/η να το δοκιμάσεις;

Σουφλέ σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. άχνη
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2κροκοι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1πρέζα αλάτι
  • 1κ.γ εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 6 φουντούκια
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Αφού λιώσουν στο ίδιο μπολ ρίχνουμε τα αβγά κι ανακατεύουμε. Μόλις ανακατευτούν καλά ρίχνουμε το εκχύλισμα και το ξύσμα.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε 6 η 8 ατομικές φόρμες (ανάλογα το μέγεθος τους )και γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας με το μίγμα ακριβώς στη μέση.

Τοποθετούμε 1 φουντούκι και 2 κομματάκια κουβερτούρα γάλακτος ψήνουμε για 10 λεπτά.

Η σοκολάτα στο κέντρο μπορεί να είναι και απλή σοκολάτα...και δύο κομματάκια είναι τα κλασσικά τα κομματάκια οι που έχουν όλες οι σοκολάτες

Αν δεν θες πορτοκάλι, του πάει και το εκχύλισμα βανίλιας η βανιλίνη.

Και για να γίνει πιο σοκολατένιο μπορούμε να μοιράσουμε το αλεύρι και η μισή ποσότητα να είναι κακάο.
Σερβίρεται με παγωτάκι!!



No comments:

Post a Comment