Monday, August 20, 2018

Eggplant Salad ("Melitzanosalata")

 

Eggplant Salad
  • 3 eggplants 
  • 1 red pepper from Florina, small one 
  • 1 green pepper, small one 
  • 4 cloves of garlic, finely chopped or crushed 
  • 3 tbs vinegar 
  • 5 tbs olive oil 
  • Parsley, finely chopped 
  • Salt, Pepper 
Grill eggplants and peppers until both sides browned. Ιf you are able to cook over charcoal is the best way to have a smoky flavor.

Allow them to cool and peel them. Put them in a colander for about half an hour.

Cut them into large pieces and mix them with the rest of the ingredients.

Stir well. Leave the salad in the fridge to cool and then serve.

Enjoy your salad!!

Eggplant: is a good source of magnesium, fiber and vitamin B complex. It has antioxidant and hypocholesterolemic action. 



Μελιτζανοσαλάτα
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης 
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • 3 κουτ.σουπ. ξύδι
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι 
Ψήνεις τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν και να πάρουν μία καπνιστή γεύση. Το καλύτερο βέβαια είναι να ψηθούν στα κάρβουνα, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τις αφήνεις να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζεις. Τις βάζεις σε σουρωτήρι για περίπου μισή ώρα.

Τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια και τις αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύεις καλά. Αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρεις.

Μην ξεχνάς πως η μελιτζάνα είναι καλή πηγή μαγνησίου, φυτικών ινών και βιταμινών του συμπλέγματος Β. ΄Εχει αντιοξειδωτική και υποχοληστερολαιμική δράση.

No comments:

Post a Comment