This is an easy protein- packed breakfast choice to whip up your family. There isn't any strict rule to what you can and cannot add to your omelet.
Beat the eggs in a bowl, add a little water to get fluffy and vegetables of your choice.
(In our omelet we add onion and peppers seasoned with oregano, paprika, salt and pepper).
Grease a pan and pour in the egg mixture. Bake in a preheated oven at 180C for about 15-20 minutes until golden brown.
Omelet on
✔Wholegrain bread with
✔Avocado spread
✔Tomato slices
Oven omelet with
✔"katiki" cheese and
✔cherry tomatoes
Eggs provide high biological value protein and contribute to greater satiety. They contain B vitamins, calcium, phosphorus, potassium and iron. Their yolk provides lutein and zeaxanthin, two important antioxidants that help with eye health. Egg white contains no cholesterol or fat.
Πρωινό με ομελέτα φούρνου
Για την ομελέτα είναι πολύ απλή η συνταγή.
Χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ προσθέτοντας λίγο νερό για να αφρατέψει. Προσθέτεις λαχανικά της επιλογής σου.
(Στη συγκεκριμένη ομελέτα βάλαμε κρεμμύδι και πιπεριές. Αλατοπιπερώσαμε, προσθέσαμε ρίγανη και πάπρικα).
Λαδώνεις ένα ταψάκι και ρίχνεις μέσα το μίγμα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ομελέτα πάνω σε
✔κατίκι και
✔ντοματίνια
Τα αβγά παρέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη και βοηθούν στον κορεσμό. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο. Ο κρόκος τους περιέχει λουτεϊνη και ζεαξανθίνη, δύο σημαντικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υγεία των ματιών. Το ασπράδι δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη και λίπος.
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18679412/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22948783/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22983850/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16723441/
https://www.itrofi.gr/zwika/kreas/article/1032/i-proteini-sta-ayga-kai-dilimma-krokos-i-aspradi
No comments:
Post a Comment