Sunday, March 11, 2018

Red lentils velvet soup


Red lentils are rich in protein, iron, phosphorus and B vitamins. Try them in this wonderful velvet soup and you will love them!!!
  • 1,5 cup red lentils 
  • 1 onion, finely chopped 
  • 2 tbs olive oil 
  • 250 gr concentrated tomato juice 
  • 1 carrot, cut in thin washers 
  • 6 cups hot water 
  • Salt, Pepper 
  • Ginger, turmeric 
  • Oregano (optional) 
About 4-5 servings

Saute in a saucepan the onion and the carrot in olive oil. Then add ginger, turmeric, lentils, hot water and tomato juice.

In low heat, simmer for about 30 minutes.

Once ready, garnish with oregano. Serve and enjoy !!



Oι κόκκινες φάκες είναι πλούσιες σε πρωτείνη, σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Δοκιμασέ τες σε αυτή την υπέροχη βελουτέ σούπα και θα τις λατρέψεις!
  • 1,5 φλ. τσαγ. κόκκινες φακές 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 
  • 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 
  • 1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες 
  • 6 φλ. τσαγ. ζεστό νερό 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Τζίτζερ, κουρκουμά 
  • Ρίγανη (προαιρετικά) 
      Για περίπου 4-5 μερίδες

Σε μία κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο. Στη συνέχεια προσθέτεις το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τις φακές, το ζεστό νερό και το χυμό ντομάτας.

Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις για περίπου 30΄.

Μόλις είναι έτοιμες σερβίρεις γαρνίροντας με ρίγανη!!

Καλή όρεξη!!!!!!

No comments:

Post a Comment