Saturday, January 14, 2017

Three Color Rice with Burger, Τριχρωμο ρύζι με μπιφτέκι


She's a good friend of “Hellenic Recipes” and she sent us with all her love her food recipes. She wants to remain anonymous, but I'm sure you'll adore her food suggestions. I'll start with the three color Rise with burger which I suggest you to choose its light version, i.e. the baked one, without bacon!

Three Color Rise
You can use three kind of rice i.e. Black, Red and White. Wash and boil separately each one in  different utensils. Time Required : Black 40΄, Red 30΄, White 25΄ or less .Then, put them all in a non-stick pan, add butter and sauté with vegetables of your preference (chopped into very small cubes, multi-color peppers, Zucchini eggplant, carrot etc.)

Burger
  • 1 kg minced meat (70% beef, 30 % pork)
  • onions (dry and fresh ones, chopped or cut into small cubes respectively)
  • garlic, parsley, dill, thyme, oregano, red pepper, chili, nutmeg, curry, olive oil, 2-3 eggs, breadcrumbs chopped bacon, Cyprus spices, ketchup mustard, salt, vinegar

Stuffed Burger
You can choose and add:
  • Gouda or Parmesan
  • Spinach, gruyere, Florina peppers 
  • Fetta or both Fetta cheese and haloumi 
Mix all the ingredients and give shape (over membrane, the shape becomes more homogeneous. Sprinkle (if you want) with just a little flour, and fry in olive oil. (Alternatively, immediately bake by adding olive oil, dry wine and the minimum quantity of vinegar).

Before cooking the burgers in olive oil, you can cover it with bacon slices


Είναι καλή φίλη του “Hellenic Recipes”και μας έστειλε με όλη της την αγάπη τις συνταγές της. Θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της αλλά είμαι σίγουρη πως θα λατρέψεις τις γευστικές προτάσεις της. Θα ξεκινήσω με το τρίχρωμο ριζότο με μπιφτέκι που καλό είναι να προτιμήσεις την ελαφριά εκδοχή του - ψημένο στο φούρνο, χωρίς μπέικον!

Τρίχρωμο Ριζότο
Χρησιμοποιείς συνολικά 3 είδη ρυζιού. Μαύρο, Κόκκινο και Ασπρο.
Τα πλένεις και τα βράζεις σε ξεχωριστά σκεύη. 
Απαιτούμενος χρόνος βράσης: Μαύρο 40΄, Κόκκινο 30΄, Ασπρο 25΄ή και λιγότερο. 

Έπειτα τα βάζεις όλα σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτεις βούτυρο και τα σοτάρεις με λαχανικά της προτίμησής σου (ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά τετραγωνάκια, τρίχρωμη πιπεριά, κολοκυθάκι, μελιτζάνα, καρότο, κλπ.)

Μπιφτέκι
  • 1 κιλό κιμά (70% μοσχάρι, 30% χοιρινό)
  • Κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο, σε κυβάκια και ψιλοκομμένο αντίστοιχα)
  • Λίγο σκόρδο
  • Μαϊντανό, άνηθο, θυμάρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο, κάρυ, ελαιόλαδο, 2-3 αβγά, φρυγανιά τριμμένη, ψιλοκομμένο μπέικον, προστίθεται και κυπριακό μπαχάρι, κέτσαπ, μουστάρδα, αλάτι, ξύδι

Γεμιστό Μπιφτέκι
Επιλέγεις και προσθέτεις:
  • gouda ή παρμεζάνα, 
  • σπανάκι, γραβιέρα, πιπεριά φλωρίνης
  • φέτα ή φέτα και χαλούμι
Μίξη όλων των υλικών και πλάσιμο (πάνω σε μεμβράνη το σχήμα γίνεται περισσότερο ομοιογενές). 

Στη συνέχεια πλάθεις το μπιφτέκι, πασπαλίζεις (αν θέλεις) με λίγο αλεύρι και τηγανίζεις σε ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, ψηνεις στο φούρνο με προσθήκη ελαιόλαδου και ξηρού κρασιού και ελάχιστη ποσότητα ξυδιού.

Πριν το τηγάνισμα του μπιφτεκιού σε ελαιόλαδο μπορείς να το καλύψεις με φέτες μπέικον.

No comments:

Post a Comment