Keep it easy with this simple but delicious summer recipe!
- 3 large Zucchini
- Οlive oil
- Salt ,Pepper
- 1 cup Greek yogurt
- Mint, finely chopped
- Paprika, sweet
- 2 cloves of garlic, pressed
- 1 tbs olive oil
- Some lemon juice
Wash the zucchini and cut off each end. Then, slice them lengthwise. Season with salt and pepper. Toss zucchini with olive oil to lightly coat the pieces. Spread the slices on a shallow baking pan covered with non-stick paper.
Bake both sides until they are softened and browned.
For yogurt sauce, simply combine all ingredients and mix well.
You can serve the sauce over the zucchini or you can put the roasted zucchini around a platter and the yogurt sauce just in the middle so everyone can help themselves.
ΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- 3 μεγάλα κολοκύθια
- Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (προτιμώ πρόβειο- κατσικίσιο)
- Δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Πάπρικα γλυκιά
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- Λίγο χυμό λεμονιού
Απλή και δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι!
Πλένεις και κόβεις τις άκρες από τα κολοκύθια και μετά κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
Αλείφεις με ελαιόλαδο τις φέτες των κολοκυθιών και τις αλατοπιπερώνεις. Στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί και απλώνεις τις φέτες κολοκυθιού.
Ψήνεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Για τη σως γιαουρτιού απλά αναμιγνύεις τα υλικά και ανακατεύεις καλά.
Μπορείς να σερβίρεις τη σως πάνω από τα κολοκυθάκια ή μπορείς να βάλεις τα ψητά κολοκυθάκια σε μια πιατέλα και στη μέση τη σως γιαουρτιού.
Καλή όρεξη!
No comments:
Post a Comment