Well, the other day we craved for sweet after meal! So, using random ingredients found in fridge and cupboard we made a traditional yogurt snack using the following ingredients:
☑1 cup of traditional sheep yogurt (source of protein, calcium, phosphorus, zinc and "friendly" bacteria that protect the gut)
☑4 tbs unsweetened almond milk
☑1 tsp flaxseed
☑2 tbs oats
Mix all ingredients in a bowl. Divide the mixture into two glasses.
Garnish with:
🍬Petimezi (results from the boiling of the must and is source of B vitamins, potassium, magnesium, iron and has antioxidant activity)
🍬Blueberries, strawberries, flake almonds
Παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι με πετιμέζι
Αχ αυτή η επιθυμία για γλυκό! Με ό,τι υλικό βρήκαμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια φτιάξαμε ένα μικρογευματάκι με παραδοσιακό γιαούρτι χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά:
☑1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό (πηγή πρωτείνης, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδάργυρου. Περιέχει "φιλικά" βακτήρια που προστατεύουν το έντερο)
☑4 κουτ. σουπ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
☑1 κουταλάκι λιναρόσπορο
☑2 κουτ. σουπ. βρώμη
Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Χωρίζεις το μίγμα σε δύο ποτήρια.
Γαρνίρεις με:
🍬Πετιμέζι (προκύπτει από το βράσιμο του μούστου και είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, καλίου, μαγνησιου, σίδηρου και έχει αντιοξειδωτική δράση)
🍬Μύρτιλα, φράουλες, φιλέ αμυγδάλου
No comments:
Post a Comment