☑Nutritional Value : they are source of vegetable protein and fiber that help satiety. They also contain folic acid, iron, magnesium, calcium, zinc, B vitamins. Their complex carbohydrates and glycemic index gradually increase sugar levels.
☑They have low environmental footprint (refers to the environmental costs
caused by a food from its production to its final disposal and consumption).
We truly believe that it is time to redefine our food choices. Legumes
are very nutritious food and if people shifted their diets to reduce animal-sourced
food, it would generally decrease environmental impacts.
Όσπρια :
Ωφελιμα στην υγεία και φιλικά προς το
περιβάλλον
☑Θρεπτικά συστατικά: Είναι
πηγή φυτικής πρωτείνης και φυτικών ινών που βοηθούν στον κορεσμό. Επίσης περιέχουν
φυλλικό οξύ, σίδηρο , μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμινες Β. Η περιεκτικότητά τους
σε σύνθετους υδατάνθρακες και ο χαμηλός γλυκαιμικός τους δείκτης αυξάνουν σταδιακά
τα επίπεδο σακχάρου.
☑Έχουν χαμηλό
περιβαλλοντικό αποτύπωμα (αφορά στο περιβαλλοντικό κόστος που προκαλεί ένα
τρόφιμο από την παραγωγή του μέχρι και την τελική διάθεση και κατανάλωσή του). Αποτελεί
πλέον πεποίθηση επιτακτική ανάγκη επαναπροσδιορισμού των διατροφικών μας
επιλογών με βασική παράμετρο την περιβαλλοντική μας συνείδηση. . Τα όσπρια
είναι μία θρεπτικότατη τροφή που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της
κατανάλωσης ζωικών προϊόντων που αποτελούν κίνδυνο για την επισιτιστική μας
ασφάλεια.
More info – Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.economistas.gr/diethni/31716_erhetai-fagito-me-periballontiko-apotypoma
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352550921000178?via%3Dihub
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27812156/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28728684/
https://pulses.org/future-of-food/pulses-sustainable-food
No comments:
Post a Comment