Sunday, July 28, 2019

Stuffed Zucchini With Egg-Lemon Sauce ("avgolemono")





        A yummy summer recipe!
  • 4 zucchini, I prefer the round ones
  • 200 gr minced beef
  • 1/3 cup olive oil
  • 4 tbs long-grain rice
  • 1 spring onion, finely chopped
  • 1/2 onion, finely chopped
  • 1 carrot, grated
  • 1 small tomato, grated (optional)
  • 3 potatoes, cut into four
  • ¼ of the zucchini flesh, finely chopped
  • Dill, mint, finely chopped
  • Salt, Pepper
       For the egg-lemon “avgolemono” sauce
  • 1 egg
  • Juice of a small lemon
  • 1 tsp corn flour
  • food liquid


Wash well the zucchini. Then cut off the top.

Scoop out the zucchini flesh.

In a large bowl mix all ingredients (minced meat, onions, the pulped zucchini flesh along with the rice and the finely chopped herbs, carrot and tomato) .Then season with salt and pepper and stir by hand.

Stuff the zucchini and then place them in a pot close to each other. Add the potatoes. 


Pour hot water to reach 2/3 of zucchini and the olive oil.

Close the lid and simmer in medium heat for about an hour till zucchini are tender.

When ready remove from heat.

For the egg-lemon sauce:

In a bowl whisk the egg together with the lemon juice and corn flour. Carefully ladle the hot cooking liquid and stir.

Pour the egg lemon mixture back into the pot and swirl it around to mix it.

Serve the zucchini, napped with the sauce.

Enjoy!



Γεμιστά κολοκυθάκια με αβγολέμονο

Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό φαγητό!!
  • 4 κολοκυθάκια, εγώ προτιμώ τα στρογγυλά
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σουπ. ρύζι νυχάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • ¼ από την ψίχα του κολοκυθιού, ψιλοκομμένη
  • Άνηθο, δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
  • 1 αβγό
  • Χυμό απο ένα μικρό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
  • Ζωμός από το φαγητό

Πλένεις τα κολοκύθια . Κόβεις το καπάκι από κάθε κολοκυθάκι. Αφαιρείς προσεκτικά τη σάρκα του για να βάλεις μέσα τη γέμιση.

Σε ένα μπολ βάζεις τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο, το τριμμένο καρότο, την ντομάτα και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις να ενωθούν τα υλικά της γέμισης.

Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίζεις τα κολοκυθάκια. Τα βάζεις σε ένα σκεύος ώστε να είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Ενδιάμεσα σκορπάς και τις πατάτες. 


Προσθέτεις το λάδι και ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα κολοκυθάκια κατά τα 2/3. Σιγοβράζεις για περίπου 1 ώρα.

Όταν είναι έτοιμο αποσύρεις από τη φωτιά.

Για το αβγολέμονο

Σε ένα μπολ χτυπάς το αβγό, προσθέτεις το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και με μια κουτάλα προσθέτεις ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας.

Περιχύνεις τα κολοκυθάκια με το αβγολέμονο και κουνάς την κατσαρόλα να παει παντού.

Καλή όρεξη!!

No comments:

Post a Comment