Tuesday, October 12, 2021

Εggplant rolls, tasty "mezes"

 




Tsakonian aubergines (the long one variety)
 Kaseri or graviera Cheese (bites) or any cheese of your choice for the filling
Olive oil
Tomato sauce
 Kefalotyri cheese, grated (for cheesy goodness on top)

🍴Cut the aubergines into thin slices lengthwise. Brush eggplant slices on both sides with a little bit of olive oil and bake them till soft.
🍴Τake one slice at a time, place cheese and roll.
🍴Arrange eggplant slabs in a single layer in a lightly oiled baking pan and top evenly with tomato sauce.
🍴Bake in preheated oven at 180oC for about 20΄. Remove from oven and sprinkle on top kefalotyri cheese. Bake for 10΄more.

Enjoy!!☺
 

 

Ρολλάκια μελιτζάνας, o νόστιμος μεζές


Μελιτζάνες τσακώνικες
Τυρί κασέρι ή γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σου (για τη γέμιση)
Ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
Κεφαλοτύρι τριμμένο (για τυρένια κάλυψη)

🍴Κόβεις τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις ψήνεις στο φούρνο αλείφοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο.
🍴Παίρνεις μία φέτα κάθε φορά, βάζεις τυρί και ρολάρεις.
🍴Βάζεις τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση, σε λαδωμένο πυρέξ και καλύπτεις με σάλτσα ντομάτας.
🍴Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20΄.
🍴Αποσύρεις, πασπαλίζεις με κεφαλοτύρι και ψήνεις για άλλα 10΄.

Καλή όρεξη!


No comments:

Post a Comment