Tuesday, November 16, 2021

Delicious salad using leftover fish

💠Don΄t be afraid to give new life to your leftover fish!!
💠2-3 boiled potatoes , cut into chunks
💠2 spring onions, finely chopped
💠Seasoning: 2 tbs olive oil, 2 tbs vinegar, 2 tbs mayonnaise light
💠Salt, pepper, cayenne pepper, chopped dill

🍲Mix all ingredients in a bowl. Pour the dressing over the salad and mix as to make sure the salad is evenly coated.

Enjoy your salad!

Fish nutrients are influenced by many factors such as species, season, water (sweet or salty) etc.

Fish is source of:
🐟proteins, of high biological value
🐟"good" fats
🐟vitamins (D, B, A) and minerals (calcium, zinc, iodine, phosphorus, magnesium)
🐟Improves nervous system function  body's defense bone health memory protect heart health


 
Γευστική σαλάτα με το ψάρι που έχει περισσέψει

💠κομμάτια ψαριού που έχει περισσέψει από χθες, μη φοβηθείς να του δώσεις μία νέα γεύση!!
💠2-3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
💠2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
💠Άρτυμα : 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, 2 κουτ. σουπ. ξύδι, 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα light
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν, άνηθο ψιλοκομμένο

🍲Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτεις και ανακατεύεις να πάει παντού το άρτυμα από ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!

Τα θρεπτικά συστατικά των ψαριών επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα το είδος, την εποχή, το νερό (γλυκό ή αλμυρό) κ.λ.π.

Τα ψάρια είναι πηγή:
🐟πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας
🐟«καλών» λιπαρών
🐟βιταμίνών (D, Β, A) και μετάλλων ( ασβέστιο, ψευδάργυρο, ιώδιο, φώσφορο, μαγνήσιο)
🐟Βοηθούν στην καλή  λειτουργία του νευρικού συστήματος  στην άμυνα του οργανσιμού στην υγεία των οστών στη βελτίωση της μνήμης  προστατεύουν την υγεία της καρδιάς

No comments:

Post a Comment