Monday, May 24, 2021

Zucchini muffins



250 gr. zucchini, grated (in the colander for about 30΄ and drained well)
3 tbs olive oil
Salt, pepper, oregano, mint
1 egg
200 gr. self-risingwholegrain flour

100 gr. "kefalotyri"cheese

90 gr. sheep yogurt

👉In a bowl , combine the beaten egg, the olive oil and yogurt. Then add the flour, salt, pepper, oregano and mint. Mix well and then add the cheese and finally the grated zucchini.

 
👉Divide batter among oiled muffin tins or place non-stick paper in the muffin cups and bake, in a preheated oven, at 200 ° C, for about 30 °C, until golden brown.

Zucchini

rich in water and fiber 

Source of vitamin A, C

rich in antioxidants( such as beta-carotene, zeaxanthin, lutein) help protect from harmful free radicals (chemical compounds that damage cells, causing aging and illness)

Kefalotyri
Hard cheese with salty taste, from sheep or goat or both types of milk.



Μικρά κεϊκ κολοκυθιού

250 γρ. κολοκύθι τριμμένο (στο σουρωτήρι για περίπου 30΄ και στραγγισμένο καλά)
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο
1 αβγό
200 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
100 γρ. κεφαλοτύρι
90 γρ. γιαούρτι πρόβειο

👉Σε ένα μπολ χτυπάς το αβγό, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτεις τη φαρίνα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το δυόσμο. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το τυρί και τέλος τα τριμμένα κολοκυθάκια.

 

👉Γεμίζεις λαδωμένες θήκες των μάφιν ή βάζεις αντικολλητικά χαρτιά στις θήκες και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο ,στους 200 C, για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσουν.

Κολοκύθι
πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες 

πηγή βιταμίνης Α, C

πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (όπως βήτα-καροτένιο, ζεαξανθίνη, λουτεΐνη) καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες (χημικές ενώσεις που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, προκαλώντας γήρανση και ασθένειες)


Κεφαλοτύρι
Σκληρό τυρί με αλμυρή γεύση, από πρόβειο ή κατσικίσιο ή και τα δύο είδη γάλακτος μαζί.


More info, Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5537869/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%B9

 


No comments:

Post a Comment