Tuesday, March 15, 2022

Two cheese ("feta" and cottage cheese) stuffed mushrooms



🌺4 portobello mushrooms (wiped, cleaned)
🌺4 tbs cottage cheese
🌺4 tbs "feta" cheese, crushed
🌺Dill, finely chopped
🌺Red, green pepper, cut in stripes
🌺1-2 spring onions, finely chopped
🌺Salt, pepper, paprika
🌺2 tbs olive oil

🍄Arrange mushroom caps in a pan covered with non-stick paper.
🍄In a bowl combine all stuffing ingredients. 
🍄Fill each cap with spoonfuls of the cheese mixture.
🍄Bake in a preheated oven at 200o C, for about 20-30 ' until tops are golden.

🌸Mushrooms are low in calories source of plant protein Contain fiber vitamins (complex B, D) minerals (selenium, zinc, phosphorus, potassium, copper).




Γεμιστά Μανιτάρια με φέτα και κότατζ

🌺4 μανιτάρια πορτομπέλο (σκουπισμένα, καθαρισμένα)
🌺4 κουταλιές κότατζ
🌺4 κουταλιές τυρί φέτα, θρυμματισμένο
🌺Άνηθο, ψιλοκομμένο
🌺Πιπεριά κόκκινη, πράσινη
🌺1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
🌺Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
🌺2 κουτ. σουπ ελαιόλαδο

🍄Βάζεις τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
🍄Σε ένα μπολ αναμιγνύεις τα υλικά της γέμισης.
🍄Τη μοιράζεις στα μανιτάρια.
🍄Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 20-30΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

🌸Τα μανιτάρια περιέχουν λίγες θερμίδες  φυτική πρωτεΐνη φυτικές ίνες  βιταμίνες (συμπλέγματος Β, D)  μέταλλα (σελήνιο, ψευδάργυρο, φωσφορο, κάλιο, χαλκό).


No comments:

Post a Comment