Thursday, February 25, 2016

Homemade baked sweet potato chips with yogurt-dill dipping sauce

Sweet potato is not only a delicious colorful must- have snack for any gathering, but it is also loaded with anti-inflammatory, antioxidant and disease-fighting ingredients.

It is a simple recipe. Try it!

  • 500 gr. sweet potatoes peeled and cut in thin sticks
  • 2 tbs olive oil
  • Salt
  • Spice, or spice combination of your choice (cayenne pepper, cumin, paprika etc)

Preheat oven to 200C.

Put the sweet potatoes sticks into a bowl and add the olive oil, the salt and the spices. Then mix well.

Spread the sticks in a shallow baking tray covered with baking sheet but not too close to each other as to be crispy.

After 20-25 minutes in the oven, flip the sticks over and bake for 20-25 minutes more.

Yogurt-dill dipping sauce

  • 1 cup low-fat yogurt
  • 1 tbs chopped fresh dill
  • Salt
  • 1 tsp paprika

Mix all together till well-blended




ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΣΙΠΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

• 500 γρ. γλυκοπατάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
• 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Μπαχαρικά της αρεσκείας σου 

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC
Βάζεις την κομμένη πατάτα σε μπολ και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς τα sticks πατάτας σε ρηχό ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνεις για περίπου 40-50 λεπτά γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.


Ντιπ Γιαουρτιού με άνηθο

  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκκομένο
  • Αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. Πάπρικα


Ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά












No comments:

Post a Comment