Thursday, August 26, 2021

Delicious Imam Bayildi recipe



This is one of the best eggplant summer recipes!

Eggplants have their friends and foes. Count us among the first ones!!

📍3 globe eggplants (called flaskes)
📍2 medium tomatoes, finely chopped
📍1 tbs tomato paste
📍3 medium onions, sliced
📍3 garlic cloves, finely chopped
📍Salt, pepper, oregano, cumin, apple cider vinegar
📍Parsley, finely chopped
📍4 tbs olive oil and a little more to toss the eggplants 

📌Remove the eggplants stems, slice in half lengthways and carve.
📌Drizzle the eggplants with a little olive oil and bake in preheated oven at 180oC for about 40΄ till they get nicely roasted.

Filling
📌Saute the onions in olive oil. Add the garlic. Saute at low temperature for about 10΄.
📌Add the tomato paste. Stir in the tomatoes, salt, pepper, cumin, apple cider vinegar and finally the chopped parsley.
📌Allow to simmer for about 10΄.

📌Place the eggplants in an oiled pan.
📌Press the cooked aubergines with a fork making place for the filling. Add the mixture and bake for 30΄more.
📌Serve at room temperature together with feta cheese on top!!

Eggplants contain
Low calories
Fiber, helps satiety 
Antioxidants, such as the well-known flavonoid nasunin, which inhibit the oxidation of cells by harmful free radicals.
Μinerals such as potassium, calcium, iron





Πεντανόστιμο Imam Bayildi 

Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα του καλοκαιριού! 
Η μελιτζάνα έχει φίλους κι εχθρούς. Εμείς ανήκουμε στους πρώτους!

📍3 μελιτζάνες φλάσκες
📍2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
📍1 κουταλιά πελτέ
📍3 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
📍3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
📍Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, μηλόξυδο
📍Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
📍4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το άλλειμα της μελιτζάνας

📌Κόβεις τα κοτσανια και μετά τις μελιτζάνες κάθετα στη μέση.
📌Τις χαράζεις με ένα μαχαίρι και τις λαδώνεις ελαφρά με ένα πινέλο.
📌Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40΄.

Για τη γέμιση
📌Σοτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτεις το σκόρδο. Σοτάρεις σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10΄.
📌Βάζεις τον πελτέ. Προσθέτεις την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μηλόξυδο και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
📌Συνεχίζεις το βράσιμο για 10΄.

📌Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζεις τις μελιτζάνες.
📌Πιέζεις με ένα πιρούνι τις ψημένες μελιτζάνες για να δημιουργήσεις χώρο για τη γέμιση.
📌Αφού τις γεμίσεις ψήνεις για περίπου 30΄ ακόμη στους 180οC
📌Σερβίρεις σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τυρί φέτα!


Οι μελιτζάνες περιέχουν:
Λίγες θερμίδες
Φυτικές ίνες που βοηθούν στον κορεσμό 
Αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η γνωστή φλαβονοειδής ουσία νασουνίνη, που αναχαιτίζουν την οξείδωση των κυττάρων από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.
Μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο,


No comments:

Post a Comment