Monday, October 3, 2022

What΄s on this week menu?





😁No food waste!! getting creative with yesterday's leftovers!!! 

✏Monday

lunch➤ delicious greek  "artichokes a la polita" ( traditional vegan dish including artichokes, potatoes, carrots, lemon and dill) and cheese
dinner➤tuna salad

✏Tuesday
lunch➤ oven baked lemon chicken with potatoes, green salad
dinner➤Greek yogurt, cereals and nuts

✏Wednesday
lunch➤ Greek "Briam" or tourlou (mixed Mediterranean roasted veggies) with cheese
dinner➤omelette with green salad

✏Thursday
lunch➤ sole fish with boiled greens called “horta” and bread
dinner➤ Greek yogurt with rice

✏Friday
lunch➤ Greek "fava" called split pea, with wholegrain bread (combination that gives high quality protein), cheese
dinner➤fresh smoked salmon salad

✏Saturday
lunch➤ grilled veil steak with green salad
dinner➤ Cretan Dakos with grated tomato, cottage cheese, olives, oregano

✏Sunday
lunch➤ orzo with shrimps. green salad
dinner➤chicken skewer called “kalamaki” with green salad







Τι θα μαγειρέψουμε αυτή την εβδομάδα;


😁Καμία σπατάλη τροφίμων!! Δεν πετάμε το χθεσινό φαγητό αντίθετα το εκμεταλλευόμαστε δημιουργώντας ένα νέο πιάτο την επόμενη ημέρα!!!


✏Δευτέρα
μεσημέρι➤ αγκινάρες αλά πολίτα και τυρί
βράδυ➤ τονοσαλάτα

✏Τρίτη
μεσημέρι➤ κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο και πράσινη σαλάτα
βράδυ➤ γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και δημητριακά

✏Τετάρτη
μεσημέρι➤ μπριάμ με τυρί και ελιές
βράδυ➤ ομελέτα με πράσινη σαλάτα

✏Πέμπτη
μεσημέρι➤ Ψάρι γλώσσα ψητή με  χόρτα βραστά και ψωμί.
βράδυ➤ γιαούρτι με ρύζι

✏Παρασκευή
μεσημέρι➤ φάβα με ψωμί ολικής άλεσης (έχουμε και καλή ποιότητα πρωτείνης με αυτό το συνδυασμό), τυρί
βράδυ➤ Σαλάτα με καπνιστό σολωμό

✏Σάββατο
μεσημέρι➤ μπριζόλα μοσχαρίσισα και πράσινη σαλάτα
βράδυ➤ Κρητικό ντάκο με τριμμένη ντομάτα, τυρί κότατζ, ελιές, ρίγανη

✏Κυριακή
μεσημέρι➤ Κριθαρότο με γαρίδες και πράσινη σαλάτα
βράδυ➤ Καλαμάκι κοτόπουλο και σαλάτα



More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.fao.org/3/u8480e/U8480E04.htm https://www.kidney.org/atoz/content/nutritionwyska

No comments:

Post a Comment