✏2 cups self raising flour
✏¾ cup sugar
✏6 tbs olive oil
✏2 eggs
✏1 tsp vanilla extract
✏1 cup Greek yogurt
✏1 cup melted ripe banana
✏Cinnamon (optional)
✔In a large bowl, using a handheld mixer, beat the olive oil with sugar. Add one by one the eggs and then vanilla extract.
✔Alternately add the flour and the Greek yogurt.
✔Finally, add the melted banana to the mixture until combined.
✔Pour in the mixture in a cake pan lined with parchment paper and bake for 40 min at 170°C in a preheated oven or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.
☺Let me remind you: Bananas contain fiber, vitamins C, B, and A and minerals including magnesium, potassium, calcium, phosphorus.
Κεικ με μπανάνα!!
✏2 φλ. φαρίνα
✏¾ φλ. ζάχαρη
✏6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
✏2 αβγά
✏1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
✏1 κεσεδάκι γιαούρτι
✏1 φλ. λιωμένη ώριμη μπανάνα
✏Κανέλλα (προαιρετικά)
✔Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις ένα ένα τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις.
✔Προσθέτεις εναλλάξ τη φαρίνα και το γιαούρτι.
✔Τέλος βάζεις στο μίγμα και τη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύεις καλά.
✔Το βάζεις σε ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα και ψήνεις για 40΄στους 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγεί καθαρή αφού τη βυθίσεις στο κέντρο .
☺Να σου θυμίσω : Οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ινες, βιταμίνες C, B, και A και μέταλλα ανάμεσά τους μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο.
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-bananas
No comments:
Post a Comment