Tuesday, November 8, 2022

Banana cake!!

 



2 cups self raising flour
¾ cup sugar
6 tbs olive oil
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1 cup Greek yogurt
1 cup melted ripe banana
Cinnamon (optional)

In a large bowl, using a handheld mixer, beat the olive oil with sugar. Add one by one the eggs and then vanilla extract.
Alternately add the flour and the Greek yogurt.
Finally, add the melted banana to the mixture until combined.
Pour in the mixture in a cake pan lined with parchment paper and bake for 40 min at 170°C in a preheated oven or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.

☺Let me remind you: Bananas contain fiber, vitamins C, B, and A and minerals including magnesium, potassium, calcium, phosphorus.

 


Κεικ με μπανάνα!!

2 φλ. φαρίνα
¾ φλ. ζάχαρη
6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ. λιωμένη ώριμη μπανάνα
Κανέλλα (προαιρετικά)

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις ένα ένα τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις.
Προσθέτεις εναλλάξ τη φαρίνα και το γιαούρτι.
Τέλος βάζεις στο μίγμα και τη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύεις καλά.
Το βάζεις σε ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα και ψήνεις για 40΄στους 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγεί καθαρή αφού τη βυθίσεις στο κέντρο .


☺Να σου θυμίσω : Οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ινες, βιταμίνες C, B, και A και μέταλλα ανάμεσά τους μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο.


More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-bananas



No comments:

Post a Comment