Fava recipe
➣250 gr. fava (yellow split peas)
➣1 large onion, coarsely chopped
➣2 tbs olive oil
➣800 ml warm water (approx)
➣Oregano, bay leaf
➣Salt, Pepper
⏩Rinse fava very well. Place it in a saucepan and cover with water. As soon as it boils, throw away the first water.
⏩Sauté the onion, oregano and bay leaf in the olive oil until the onion takes on color. Add fava , then water and mix.
⏩As soon as it boils, lower the temperature and simmer, occasionally removing the foam on the surface. Add salt, pepper.
⏩Boil for about 50' until the split peas are completely softened and remove from heat.
⏩Puree them with a hand held blender
Octopus in red wine sauce
➣1.5 kg cleaned octopus
➣1 large onion, chopped
➣3 cloves garlic, finely chopped
➣500 gr. tomato juice
➣½ cup vinegar
➣1 cup red wine
➣½ cup olive oil
➣1 bay leaf
➣allspice
➣Salt, pepper
⏩Boil the octopus in water with vinegar for about 30 to 40 minutes in low heating until tender. Drain and let it cool. Chop into pieces.
➣1.5 kg cleaned octopus
➣1 large onion, chopped
➣3 cloves garlic, finely chopped
➣500 gr. tomato juice
➣½ cup vinegar
➣1 cup red wine
➣½ cup olive oil
➣1 bay leaf
➣allspice
➣Salt, pepper
⏩Boil the octopus in water with vinegar for about 30 to 40 minutes in low heating until tender. Drain and let it cool. Chop into pieces.
⏩Saute onion in olive oil with garlic and add the octopus. Springle with salt, pepper, allspice and add the bay leaf too.
⏩Pour the wine and then the tomato juice. Add 1 cup water and simmer until sauce thickens.
➥Legumes
➺They provide fiber, protein, Bcomplex vitamins, carbohydrates, iron, magnesium, copper, manganese, phosphorus, zinc.
➺The fiber, protein and slowly digested carbohydrates in legumes boost satiety😃😃😃!!!
➺They provide fiber, protein, Bcomplex vitamins, carbohydrates, iron, magnesium, copper, manganese, phosphorus, zinc.
➺The fiber, protein and slowly digested carbohydrates in legumes boost satiety😃😃😃!!!
Φάβα με χταπόδι κρασάτο!!
Για τη φάβα
➣250 γρ. φάβα
➣1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
➣2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
➣800 ml ζεστό νερό (περιπου)
➣Ρίγανη, δάφνη
➣Αλάτι, πιπέρι
⏩Ξεπλένεις τη φάβα πολύ καλά. Σε κατσαρόλα βάζεις τη φάβα και νερό να τη σκεπάζει. Μόλις πάρει βράση πετάς το πρώτο νερό.
⏩Στο ελαιόλαδο σωτάρεις το κρεμμύδι, τη ρίγανη και τη δάφνη μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτεις τη φάβα και το νερό και ανακατεύεις.
⏩Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις αφαιρώντας κάθε τόσο τον αφρό στην επιφάνεια. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι.
⏩Βράζεις για περίπου 50΄ και αποσύρεις.
⏩Πολτοποιείς με μίξερ χειρός.
Χταπόδι κρασάτο
1,5 κιλό καθαρισμένο χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. χυμό ντομάτας
½ φλ. τσαγ. ξύδι
1 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Mπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
⏩Βράζεις το χταπόδι σε νερό με ξύδι για περίπου 30- 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζεις και το αφήνεις να κρυώσει.
More info: περισσότερες πληροφορίες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4608274/
https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-legumes
➣250 γρ. φάβα
➣1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
➣2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
➣800 ml ζεστό νερό (περιπου)
➣Ρίγανη, δάφνη
➣Αλάτι, πιπέρι
⏩Ξεπλένεις τη φάβα πολύ καλά. Σε κατσαρόλα βάζεις τη φάβα και νερό να τη σκεπάζει. Μόλις πάρει βράση πετάς το πρώτο νερό.
⏩Στο ελαιόλαδο σωτάρεις το κρεμμύδι, τη ρίγανη και τη δάφνη μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτεις τη φάβα και το νερό και ανακατεύεις.
⏩Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις αφαιρώντας κάθε τόσο τον αφρό στην επιφάνεια. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι.
⏩Βράζεις για περίπου 50΄ και αποσύρεις.
⏩Πολτοποιείς με μίξερ χειρός.
Χταπόδι κρασάτο
1,5 κιλό καθαρισμένο χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. χυμό ντομάτας
½ φλ. τσαγ. ξύδι
1 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Mπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
⏩Βράζεις το χταπόδι σε νερό με ξύδι για περίπου 30- 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζεις και το αφήνεις να κρυώσει.
⏩Το κόβεις σε κομμάτια. Σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτεις το χταπόδι. Καρικεύεις με αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και βάζεις και το φύλλο δάφνης.
⏩Προσθέτεις το κρασί και αφού το απορροφήσει συνεχίζεις με το χυμό ντομάτας. Προσθέτεις 1 κούπα νερό και σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
➥Όσπρια
➥Όσπρια
➺Παρέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, υδατάνθρακες, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο.
➺Οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και οι αργά αφομοιωμένοι υδατάνθρακες των οσπρίων ενισχύουν τον κορεσμό😃😃😃!!!
More info: περισσότερες πληροφορίες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4608274/
https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-legumes
No comments:
Post a Comment