📍Pleurotus mushrooms
📍Cherry tomatoes
📍Cottage chesse
📍Olive oil, salt, pepper, oregano, thyme, paprika, chopped garlic, chopped parsley
✅Spread mushrooms and cherry tomatoes on a baking tray, covered with non-stick paper.
✅Sprinkle with a little olive oil; add salt, pepper, thyme, oregano (for herby punch) and chopped garlic,.
✅Bake for about 20΄
✅Transfer to a platter and serve with cottage cheese. Sprinkle with paprika and chopped parsley.
🌸Lycopene, contained in tomatoes, is a fat-soluble substance with antioxidant action. The presence of olive oil increases its absorption by the body.
🌸Cooked tomatoes contain more lycopene!
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0956713507001223
https://www.sciencedaily.com/releases/2008/08/080820163109.htm
Νόστιμο, εύκολο βραδινό γεύμα
📍Mανιτάρια πλευρώτους
📍Ντοματίνια
📍Κότατζ
📍Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.
✅Απλώνεις τα μανιτάρια και τα ντοματίνια πάνω σε ταψί που το έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
✅Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ψήνεις για περίπου 20΄.
✅Σε μία πιατέλα βάζεις τα ψητά μανιτάρια, τα ντοματίνια και προσθέτεις κότατζ πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα και μαϊντανό.
🌸Το λυκοπένιο, που περιέχει η ντομάτα , είναι λιποδιαλυτή ουσία με αντιοξειδωτική δράση. Η παρουσία ελαιόλαδου αυξάνει την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
📍Mανιτάρια πλευρώτους
📍Ντοματίνια
📍Κότατζ
📍Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.
✅Απλώνεις τα μανιτάρια και τα ντοματίνια πάνω σε ταψί που το έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
✅Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ψήνεις για περίπου 20΄.
✅Σε μία πιατέλα βάζεις τα ψητά μανιτάρια, τα ντοματίνια και προσθέτεις κότατζ πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα και μαϊντανό.
🌸Το λυκοπένιο, που περιέχει η ντομάτα , είναι λιποδιαλυτή ουσία με αντιοξειδωτική δράση. Η παρουσία ελαιόλαδου αυξάνει την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
🌸Η μαγειρεμένη ντομάτα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα λυκοπένιου!
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0956713507001223
https://www.sciencedaily.com/releases/2008/08/080820163109.htm
No comments:
Post a Comment