Tuesday, March 8, 2022

Τoday΄s meal: bean soup! Tuesday΄s lent menu

 





Breakfast
Wholegrain bread, tahini, honey, plant milk
Snack
Apple🍏
Lunch
Bean soup, wholegrain bread and few olives
Afternoon snack
Κiwi , coffee black + a small piece of chocolate dark🍫 !!!
Dinner
Grilled mushrooms🍫🍄, green salad with grated walnuts and a little olive oil

Bean soup recipe

📍 500 gr, medium dried, beans
📍 2 large carrots, cut into slices
📍 1 large onion, finely chopped
📍 1 tbs tomato paste (to get the most out of pure tomato flavor-boosting →"callistathoe")
📍 1/2 bunch celery leaves, chopped
 📍3 tbs olive oil
 📍Salt Pepper

Let the beans soften in water from the night before.
The next day, drain them.
Boil the beans for a while until a layer of foam forms on the surface of the water and throw the first water. Then strain them.
Place the beans in a saucepan with enough hot water as to cover them. Αdd the rest of the ingredients (carrots, onion, tomato paste). Ι prefer boil them for about 20 minutes in a kettle. At the end, open the kettle, add the celery leaves, salt, pepper and boil until thickens.
Finally add the olive oil and serve.

Enjoy!


🍀Beans are source of :plant protein B vitamins phosphorus copper manganese potassium  magnesium calcium  iron fiber complex carbs It takes longer to break down resulting in stable blood sugar levels and a longer feeling of fullness.

Diet is individualized taking into account many factors. Among them are health problems. Always follow the advice of a health professional.





Για σήμερα Φασολάδα! Το νηστίσιμο μενού της Τρίτης


Πρωί

Ψωμί ολικής άλεσης, ταχίνι, μέλι, φυτικό γάλα
Πρόγευμα
Μήλο
Μεσημέρι
1 μερίδα φασολάδα, ψωμί και λίγες ελιές
Απόγευμα
Ακτινίδιο, σκέτο καφέ και 1 μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα🍫!!!
Βράδυ
Ψητά μανιτάρια, πράσινη σαλάτα με τριμμένο καρύδι και λίγο ελαιόλαδο

Φασολάδα

📍 500 γραμ., μέτρια ξερά, φασόλια
 📍2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
📍1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκοκομμένο
📍1 κ.σουπ. πελτέ ντομάτας (ε, ναι τον δοκίμασα! χωρίς συντηρητικά, αγνή γεύση  "callistathoe")
 📍½ ματσάκι σέλινο
📍3 κουτ σουπ. ελαιόλαδο
📍Αλάτι, πιπέρι

Αφήνεις τα φασόλια να μαλακώσουν μέσα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζεις.
Βράζεις για λίγο τα φασόλια μέχρι να αφρίσουν και πετάς το πρώτο νερό σουρώνοντάς τα.
Σε μία κατσαρόλα βάζεις τα φασόλια με ζεστό νερό τόσο όσο να τα καλύπτει 3-4 δάχτυλα. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά (καρότα, κρεμμύδι, πελτέ). Βράζεις για περίπου 20 λεπτά σε χύτρα. Στο τέλος ανοίγεις τη χύτρα, προσθέτεις το σέληνο, αλάτι, πιπέρι και βράζεις μέχρι να χυλώσει.
Τέλος προσθέτεις το ελαιόλαδο και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

🍀 Τα φασόλια είναι πηγή : φυτικής πρωτείνης βιταμινών του συμπλέγματος Β,   φώσφορου  χαλκού μαγγάνιουκάλιου μαγνήσιου ασβέστιου σιδήρου φυτικών ινώνσύνθετων υδατανθράκων  απαιτείται περισσότερος χρόνος για να διασπαστούν με αποτέλεσμα τα σταθερά επίπεδα σακχάρου του αίματος και μεγαλύτερη διάρκεια αισθήματος πληρότητας.

Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.

No comments:

Post a Comment