✏200 gr. pasta, boiled
✏180 gr. broccoli florets, steamed or boiled
✏1 large carrot, sliced, boiled
✏1 red pepper from Florina region, in strips
✏1 garlic clove, melted
✏1 tbs olive oil
✏1 tsp mustard
✏1 tsp. honey
✏1 tbs apple cider vinegar
✏Salt, pepper, oregano
✏2 tbs grated cheese
✔In a bowl combine pasta, broccoli, carrot, red pepper.
✔Whisk together: olive oil, mustard, honey, apple cider vinegar, the melted garlic clove, salt, pepper, oregano.
✔Pour dressing over pasta combination and stir well.
✔Sprinkle with grated cheese.
☺Enjoy your meal!
➤Garlic
➜It has strong smell (we know that !!)
➜It is source of organosulfates. Allicin is better known→necessary condition for its release is the crushing of garlic.
➜Contains: vitamin C, B1, B2, B3, B6, potassium, iron, manganese, magnesium, zinc, selenium, copper, phosphorus.
➜Helps with iron metabolism: increases the production of ferroportin which plays a role in iron transport.
➜Anti-inflammatory, antimicrobial, anti-cancer, cardio-protective action
➜It has strong smell (we know that !!)
➜It is source of organosulfates. Allicin is better known→necessary condition for its release is the crushing of garlic.
➜Contains: vitamin C, B1, B2, B3, B6, potassium, iron, manganese, magnesium, zinc, selenium, copper, phosphorus.
➜Helps with iron metabolism: increases the production of ferroportin which plays a role in iron transport.
➜Anti-inflammatory, antimicrobial, anti-cancer, cardio-protective action
Σαλάτα ζυμαρικών με μπρόκολο
✏200 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
✏180 γρ. μπρόκολο, σε φουντίτσες, στον ατμό ή βρασμένο
✏1 μεγάλο καρότο, σε ροδέλες, βρασμένο
✏1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
✏1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
✏1 κουταλιά ελαιόλαδο
✏1 κουτ. γλ. μουστάρδα
✏1 κουτ. γλ. μέλι
✏1 κουταλιά μηλόξυδο
✏Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
✏2 κουτ. σουπ. τυρί τριμμένο
✔Σε ένα μπολ βάζεις τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, το καρότο, την πιπεριά.
✔Αναμιγνύεις το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μηλόξυδο, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
✔Ρίχνεις το άρτυμα πάνω στο μίγμα ζυμαρικών και ανακατεύεις πολύ καλά.
✔Προσθέτεις τριμμένο τυρί.
☺Και απολαμβάνεις! Καλή όρεξη!!!
➤Σκόρδο
➜Έχει έντονη οσμή (το γνωρίζουμε!!)
➜Είναι πηγή οργανο-θειϊκών ενώσεων . Πιο γνωστή η αλισίνη→απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωσή της η σύνθλιψη του σκόρδου.
➜Περιέχει : βιταμίνη C, Β1, Β2, Β3, Β6, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο σελήνιο, χαλκό, φώσφορο.
➜Βοηθά στο μεταβολισμό του σιδήρου : αυξάνει την παραγωγή φερροπορτίνης που παίζει ρόλο στη μεταφορά του σιδήρου.
➜Αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντικαρκινική, καρδιοπροστατευτική δράση
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic#TOC_TITLE_HDR_9
https://lpi.oregonstate.edu/mic/food-beverages/garlic
https://www.nutrition-and-you.com/garlic.html
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20226993/
✏200 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
✏180 γρ. μπρόκολο, σε φουντίτσες, στον ατμό ή βρασμένο
✏1 μεγάλο καρότο, σε ροδέλες, βρασμένο
✏1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
✏1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
✏1 κουταλιά ελαιόλαδο
✏1 κουτ. γλ. μουστάρδα
✏1 κουτ. γλ. μέλι
✏1 κουταλιά μηλόξυδο
✏Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
✏2 κουτ. σουπ. τυρί τριμμένο
✔Σε ένα μπολ βάζεις τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, το καρότο, την πιπεριά.
✔Αναμιγνύεις το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μηλόξυδο, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
✔Ρίχνεις το άρτυμα πάνω στο μίγμα ζυμαρικών και ανακατεύεις πολύ καλά.
✔Προσθέτεις τριμμένο τυρί.
☺Και απολαμβάνεις! Καλή όρεξη!!!
➤Σκόρδο
➜Έχει έντονη οσμή (το γνωρίζουμε!!)
➜Είναι πηγή οργανο-θειϊκών ενώσεων . Πιο γνωστή η αλισίνη→απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωσή της η σύνθλιψη του σκόρδου.
➜Περιέχει : βιταμίνη C, Β1, Β2, Β3, Β6, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο σελήνιο, χαλκό, φώσφορο.
➜Βοηθά στο μεταβολισμό του σιδήρου : αυξάνει την παραγωγή φερροπορτίνης που παίζει ρόλο στη μεταφορά του σιδήρου.
➜Αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντικαρκινική, καρδιοπροστατευτική δράση
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic#TOC_TITLE_HDR_9
https://lpi.oregonstate.edu/mic/food-beverages/garlic
https://www.nutrition-and-you.com/garlic.html
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20226993/
No comments:
Post a Comment