Monday, May 23, 2022

Spring asparagus-mushrooms pasta





500 gr. pasta
3 tbs olive oil
1 onion, finely chopped
2 garlic cloves, finely chopped
400 gr. mushrooms, cut in half
1 pinch of nutmeg
1/2 cup white wine
300 gr. asparagus spears (woody ends trimmed, the rest shaved into thin ribbons with a swivel peeler)
4 tbs  "kefalotyri" cheese, grated
2 cups of milk
2 tbs flour
Salt Pepper
Fresh  parsley, thyme


Boil pasta al dente.

Saute in olive oil the onion, garlic, mushrooms stirring often, until softened. Finally add the asparagus and still stirring. Pour the wine and let it evaporate down. Add the milk-flour- nutmeg mixture (mixed well).

Season with salt and pepper.

Add the grated cheese and finally the pasta.

Fresh parsley and thyme would be a colorful garnish!!


Asparagus
They are low in calories, rich in water and fiber.
Source of folic acid, vitamins A, K, C


Diet is individualized taking into account many factors. Among them are health problems. Always follow the advice of a health professional.






|Ανοιξιάτικα ζυμαρικά με σπαράγγια και μανιτάρια


500 γρ. ζυμαρικά
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ κούπα λευκό κρασί
300 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα (κόβεις το σκληρό κάτω μέρος και ξεφλουδίζεις με πίλερ το υπόλοιπο )
4 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φλυτζάνια γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Βράζεις τα ζυμαρικά al dente.

Σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια. Ανακατεύεις μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτεις τα σπαράγγια. Συνεχίζεις να ανακατεύεις. Ρίχνεις το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτεις το μίγμα γάλα αλεύρι- μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνεις.

Προσθέτεις το τριμμένο τυρί και τέλος τα ζυμαρικά.

Πασπαλίζεις με φρέσκο μαϊντανό και θυμάρι!!


⤷Σπαράγγια
Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες.
Πηγή φυλλικού οξέος, βιταμινών Α, Κ, C

 Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.


No comments:

Post a Comment